Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ζεστασιά στην κουζίνα!

Όπως σοφά λένε όσοι ξέρουν από φαγητό, πρώτα απ'όλα χορταίνει το μάτι! Το ίδιο συμβαίνει και με τον χώρο της κουζίνας, που αν τον φροντίσουμε, μας προδιαθέτει για γευστικές αναζητήσεις. Όσον αφορά την κουζίνα, οι προτιμήσεις συνήθως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που θέλουν την κουζίνα τους minimal, με λιτές γραμμές και απόλυτη απλότητα και σε αυτούς που θέλουν έναν ζεστό χώρο, με χρώματα και αντικείμενα που φτιάχνουν ένα πιο οικογενειακό και δημιουργικό περιβάλλον.


Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, τότε για εσάς έχει φτιαχτεί ο όρος "eye candy"! Ή αλλιώς ελληνιστί "ζαχαρωτά για το μάτι"! Με την φράση αυτή εννοούμε όλα τα μικροαντικείμενα που "ντύνουν" έναν χώρο, ένα βήμα μετά την επιλογή χρωμάτων και επίπλων. Στην minimal διακόσμηση φυσικά πρόκειται για άγνωστες λέξεις! Όπως και σε κάθε χώρο λοιπόν, έτσι και στην κουζίνα, μπορούμε να εμπλουτίσουμε την διακόσμηση, τόσο μετατρέποντας χρηστικά αντικείμενα σε μέσο διακόσμησης, όσο και χρησιμοποιώντας άλλα διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν μια γενικότερη σχέση με την μαγειρική.

Μπορούμε λοιπόν να βγάλουμε πράγματα από τα ντουλάπια και να τα τοποθετήσουμε σε κοινή θέα. Έτσι θα δώσουμε μια άλλη νότα στον χώρο, με κούπες, πορσελάνες, βιβλία μαγειρικής, κουζινικά ή ακόμα και τρόφιμα, που κάνουν τον χώρο πιο οικείο και δίνουν πιο έντονα την αίσθηση ότι "ζούμε" τον χώρο και τον χρησιμοποιούμε καθημερινά.



Πάντα φυσικά προσέξτε ώστε ο χώρος να παραμένει ή να γίνεται ακόμα πιο λειτουργικός. Δεν έχει νόημα να γεμίσουμε ράφια και πάγκους με πράγματα και να μην αφήσουμε χώρο για να μπορούμε να δουλέψουμε στην κουζίνα! Στόχος είναι όχι μόνο να ζεστάνουμε τον χώρο αλλά και να τοποθετήσουμε αντικείμενα σε θέσεις όπου θα είναι περισσότερο προσιτά από πριν. Δοκιμάστε λοιπόν λίγη περισσότερη ζεστασιά στην κουζίνα σας και...καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

cnikop είπε...

Πολύ ωραίες ιδέες Σόφη,ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!