Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η κότα έκανε το αυγό?...

Είτε η κότα έκανε το αυγό, είτε το αυγό την κότα, το σίγουρο είναι πως και τα δύο κυριαρχούν στην πασχαλινή διακόσμηση! Παλαιότερα, στα περισσότερα ελληνικά σπίτια, η εποχιακή διακόσμηση ξεκινούσε και τελείωνε τα Χριστούγεννα. Πλέον με χαρά βλέπω όλο και περισσότερους ανθρώπους να ασχολούνται με την πασχαλινή διακόσμηση, με μεράκι και γιορτινή διάθεση.


Τα αυγά, τα κοτοπουλάκια, τα λαγουδάκια, έχουν την τιμητική τους! Μπορούμε να βρούμε αμέτρητα διακοσμητικά αντικείμενα με αυτό το θέμα. Η χαρά της διακόσμησης όμως δεν είναι μόνο να αγοράσουμε τέτοια αντικείμενα και να τα τοποθετήσουμε στον χώρο αλλά και να δημιουργήσουμε μόνοι μας και να τα διανθίσουμε.



Έτσι μπορείτε να ξεπεράσετε τα συνηθισμένα κόκκινα ή πολύχρωμα αυγά και να στολίσετε τα αυγά σας με το ταλέντο σας! Με λίγη υγρή κόλλα μπορούν να γίνουν θαύματα. Περάστε τα αυγά σας με την υγρή κόλλα και τοποθετήστε επάνω χάντρες,στρασάκια, τρούφα, άμμο, σπάγγο, κορδέλες και ό,τι άλλο σας έρθει στον νου!

Μην αφήνετε τις όζες σας να πάνε χαμένες! Αν πιάνει λιγάκι το χέρι σας ζωγραφίστε σχέδια πάνω στα αυγά σας με τα διάφορα χρώματα που σίγουρα θα έχετε στο συρτάρι σας.



Προτιμήστε τα φρέσκα λουλούδια! Μαζί με το Πάσχα σηματοδοτείται και η αρχή της άνοιξης. Φέρτε την στον χώρο σας με φρέσκα λουλούδια, είτε σε μπουκέτα σε όμορφα βάζα, είτε με ανθοσυνθέσεις, και συμπληρώστε έτσι την πασχαλινή εικόνα που δημιουργήσατε με τα διακοσμητικά αντικείμενα. Η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσετε σίγουρα θα κάνει πιο χαρούμενους τους δικούς σας ανθρώπους, που θα βρουν στον χώρο σας κάτι φτιαγμένο από εσάς, με μεράκι και αγάπη!

1 σχόλιο:

cnikop είπε...

Μπράβο Σόφη,έτσι μύρισε νωρύτερα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.-Ευχές