Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ενότητα μέσω διαχωρισμού!

Πολλές φορές σε έναν χώρο υπάρχει ανάγκη να διακριθούν επιμέρους λειτουργίες. Λόγου χάρη σε μια σαλοκουζίνα που είναι ενιαίος χώρος, θα θέλαμε μια υποτυπώδη οριοθέτηση των χώρων χωρίς όμως να χωρίσουμε το σπίτι σε επιμέρους δωμάτια. Για να γίνει αυτό όμως, δεν είναι απαραίτητο να κινηθούμε σε βαριές ακίνητες κατασκευές, όπως τοιχοποιία ή γυψοσανίδα. Αυτές είναι λύσεις μόνιμες που σαφώς περιορίζουν την ελευθερία αναδιαρρύθμισης του χώρου. Υπάρχουν όμως και λύσεις πιο πρόσκαιρες, που να αλλάζουν εύκολα και έχουν χαμηλό κόστος!



Οικονομικές και όμορφες λύσεις είναι τα παραβάν, το γυαλί, τα βενετσιάνικα στόρια και οι κουρτίνες. Δεν είπε κανείς ότι τα στόρια ή οι κουρτίνες είναι μόνο για τα παράθυρα!.. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ανάλογα με τα χρώματα και τα υλικά που θα επιλέξουμε, είναι μικροκατασκευές που μπορούν να ταιριάξουν ιδανικά στον χώρο και να διαχωρίσουν την κρεβατοκάμαρα από την γκαρνταρόμπα, την κουζίνα από το υπόλοιπο σαλόνι αλλά και να κρύψουν την πόρτα του μπάνιου που «βλέπει» στο σαλόνι, κάτι που γενικά είναι αντιαισθητικό και πρέπει να αποφεύγεται.



Πέρα από την λειτουργικότητα που προσφέρουν, αποτελούν και ξεχωριστές λύσεις που δίνουν χαρακτήρα στον χώρο και τη δυνατότητα να βάλουμε το προσωπικό μας στυλ!...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, αυτή είναι μια πολύ πρακτική ιδέα!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι αυτή είναι μια πολύ πρακτική λύση!

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακολουθώ ανελλειπώς. Ψάχνω μήπως έβαλες κάτι καινούργιο.Είσαι καταπληκτική,μπράβο σου κορίτσι μου,συνέχισε.......
"Λέων"

Sofia Nikopoulou είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σχόλια!.. Προσπαθώ να δημοσιεύω κάτι καινούργιο όποτε μπορώ. Με τη δουλειά είναι δύσκολο να βρω χρόνο, αλλά σύντομα θα επανέλθω με κάτι ακόμα!..Να είστε καλά!..

Unknown είπε...

πολυ ωραια όλα αυτά που γράφεις μπράβο συναδελφε μπράβο τέτοια μπλογκ να βλεπουμε!! ήθελα να σε ρωτήσω αν χρησημοποιούμε το ίδιο διακοσμητικό πρόγραμμα αλλα δεν ξέρω αν θες να το πω δημόσια οποτε στείλε μου μυνημα νομίζω είναι το ίδιο.
καλη συνέχεια με πολλές και ωραιες δημιουργίες!!!!

Sofia Nikopoulou είπε...

Δεν με πειράζει βρε να το πω, το έχω αναφέρει και σε άλλο σχόλιο σε post μου. Το ArchiCAD χρησιμοποιώ!

Unknown είπε...

μπράβο βρε κοριτσι και γω λεω το ιδιο ειναι δε μπορεί !!!
αν θες βιβλιοθήκες στείλε μου μαιλ να σου πω ενα φοβερό site που ανακάλυψα έχει πολλά καλολυδια !! τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη ιδεα αλλα δεν ξερω αν μπορει να προσαρμοστει στο χωρο μου. εχω ενιαιο σαλονι κουζινα κια μια κολωνα που ειναι στη μεση και διαχωριζει λιγο τους χωρους(κουζινα, καθιστικο τραπεζαρια) πως μπορω να κρυψω την κουζινα μου λιγο??

Sofia Nikopoulou είπε...

Χωρίς να μπορώ να απαντήσω με απόλυτη σιγουριά, μιας και δεν έχω δει τον χώρο, θα μπορούσες να ψάξεις την λύση σπαστού παραβάν σε συνδυασμό με κάποιο μικροέπιπλο μπροστά. Ή διαφορετικά μια σχετικά στενή βιβλιοθήκη κάθετα στον τοίχο, χωρίς πλάτη, ώστε να βλέπεις μέσα από τα ράφια και να μη μπουκώσει ο χώρος. Αυτές είναι δύο σχετικά εύκολες λύσεις!