Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Όπως...εξοχή!...

Ένα από τα πολλά στυλ που μπορούμε να δώσουμε στον χώρο μας, κυρίως αν είμαστε λάτρεις της εξοχής και της υπαίθρου, είναι το country style. Το στυλ αυτό έχει πολλές εκφάνσεις ανάλογα με την χώρα που εμφανίζεται, όπως το αγγλικό, το γαλλικό και πάει λέγοντας. Δεν είναι ανάγκη όμως να κάνουμε πιστή αντιγραφή κάποιου συγκεκριμένου, παρά να δώσουμε στον χώρο την κατάλληλη ατμόσφαιρα με στοιχεία δανεικά από την κάθε περίπτωση.Χαρακτηριστικά του στυλ αυτού είναι τα παλαιωμένα στοιχεία, όπως παλαιωμένα ντεκαπέ ξύλινα δάπεδα, ξύλινα έπιπλα, ανάλαφρα λουλουδάτα υφάσματα, ανοιχτά χρώματα… Το παν σ’ αυτή την περίπτωση είναι ο χώρος να αποπνέει την αίσθηση του ανεπιτήδευτου και του χαλαρού ώστε να μας δίνει την εντύπωση ότι μόλις ξυπνήσαμε στη μέση της αγγλικής εξοχής!..Προτιμήστε χρώματα στην παλέτα του λευκού, του υποκίτρινου και του πράσινου, με χαρακτηριστικό το τεφροπράσινο σε τοίχους ή σε υφάσματα. Τα έπιπλα από ξύλο, στο φυσικό τους χρώμα, ή βαμμένα και ντεκαπαρισμένα με πολύχρωμα λουλουδάτα μαξιλάρια θα σας ταξιδέψουν και θα σας χαλαρώσουν. Αφήστε χώρο για βιβλία, προσωπικά αντικείμενα πάνω σε «χοντροκομμένες» ξύλινες κονσόλες, ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που να αφήνουν το φως να πλημμυρίσει τον χώρο!..Αν θέλετε ζεστασιά αλλά και έναν χώρο που να αποπνέει την αίσθηση του ξεχωριστού και να αντανακλά την country προσωπικότητά σας, είναι το ιδανικό στυλ για εσάς!...

3 σχόλια:

faraona είπε...

MMmmmm!!!!
Ετσι περίπου ειναι το σπίτι μου αλλά με περισσότερα κομμάτια στο χρώμα του φυσικού ξύλου.

Υπέροχες οι προτάσεις σου!

Σοφία Νικοπούλου είπε...

Γενικά είμαι fan αυτών των χρωμάτων, κι εγω τα έχω χρησιμοποιήσει στο σπίτι μου. Δίνουν απίστευτη ηρεμία και ανήκω σ'αυτούς τους ανθρώπους που ζητάνε ηρεμία και χαλάρωση απο τον χώρο τους. Επικροτώ λοιπόν τις επιλογές σου!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Σοφία,συγχαρητήρια για το blog σου!Μ'αρέσει πολύ το country style,αλλά δε βρίσκω εύκολα καταστήματα με τέτοιου είδους έπιπλα.Θα μπορούσες να μου προτείνεις μερικά?Μένω στο Βόλο αλλά εδώ σίγουρα δεν έχει!Οπότε θα μ'εξυπηρετούσε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
Ένα που ξέρω είναι το Domus Homus,για να σου δώσω να καταλάβεις τί εννοώ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κατερίνα