Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Δώστε χαρακτήρα στις επιφάνειες!..

Για να δώσουμε ξεχωριστό χαρακτήρα στους χώρους μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά, όχι μόνο για να επενδύσουμε τα δάπεδα αλλά και τους τοίχους, ξεπερνώντας το κλισέ ενός απλά βαμμένου τοίχου. Υπάρχουν αμέτρητα υλικά επένδυσης τοίχων, άλλα ψυχρά και άλλα πιο ζεστά που με την διαφορετική υφή τους δίνουν μοναδική αίσθηση στον χώρο.
Φυσικά αυτές είναι κινήσεις που πρέπει να γίνονται μελετημένα και με φειδώ, δεν χρειάζεται δηλαδή να επενδύσουμε όλους τους τοίχους του σπιτιού!..Σαφώς και στο σύνολό του το σπίτι θα έχει απλά βαμμένους τοίχους αλλά αν επιλέξουμε κάποιους από τους τοίχους αυτούς και τους επενδύσουμε, ο χώρος αποκτά κατευθείαν άλλη προοπτική.

Από τις λύσεις που συναντώνται συχνά τα τελευταία χρόνια και έχουν σχετικά χαμηλό κόστος, είναι οι ταπετσαρίες. Με άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς, υφές και υλικά μπορούν να δώσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Και λέω «υλικά» γιατί φυσικά οι ταπετσαρίες δεν είναι αποκλειστικά μόνο χάρτινες. Μπορούν να συνδυάσουν ύφασμα, μεταλλικές ίνες, ίνες μπαμπού ή ξύλου και να δώσουν ζεστασιά στον χώρο ανάλογα με την υφή τους και την αντίδρασή τους στο φως.




Άλλες λύσεις είναι η χρήση πετρωμάτων όπως μάρμαρου, γρανιτών, πωρόλιθου κλπ που ναι μεν είναι ψυχρά σαν υλικά αλλά δίνουν στον χώρο μια αίσθηση πολυτέλειας και με τις αντανακλάσεις του στο φως, δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα.




Τα τελευταία χρόνια ξεχωριστή λύση αποτελεί η επένδυσή των τοίχων με ξύλο, σε ξυλεία και χρώμα τέτοια που να δένουν με τις υπόλοιπες επιλογές που έχουν γίνει στην επίπλωση, φυσικά. Είναι μια λύση που μπορεί να πάρει χαρακτήρα τόσο κλασσικό όσο και μοντέρνο, ανάλογα με τις παραπάνω επιλογές.



Μια νεανική και μοντέρνα λύση είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου, είτε σε μικρά μεγέθη είτε αρκετά μεγάλα ώστε να καλύπτουν όλο τον τοίχο, σε διάφορα σχήματα και αποχρώσεις. Είναι μια λύση που συνήθως δίνει ένα ατμοσφαιρικό και vintage αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: