Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κατασκευές με φελλό - Και άντε στην υγειά μας!...

Πέρασαν οι γιορτές, ήπιατε τα κρασάκια σας και πετάξατε τους φελλούς?... Μέγα λάθος!... Από' δω και πέρα αρχίζει η συλλογή. Θα σας πάρει καιρό (εκτός κι αν είστε νεροφίδες) αλλά δείτε τι ωραία πραγματάκια μπορείτε να φτιάξετε με τους φελλούς των μπουκαλιών που μέχρι τώρα πετούσατε και πήγαιναν τσάμπα!...
  • Γιατί να αγοράζετε φελλούς και διάφορα άλλα κουζινικά αξεσουάρ, όταν μπορείτε να φτιάξετε ωραιότατες βάσεις για τις καυτές σας κατσαρόλες?...

  • Το πρώτο πράγμα που θα σας ανακοινώσει αυτός ο πίνακας ανακοινώσεων είναι ότι είστε πολύ δημιουργικοί! Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε εκατοντάδες φελλούς, κόψτε απλά σε φέτες μερικές δεκάδες και κολλήστε τις πάνω σε χαρτόνι.

  • Τα πόμολα δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο ξύλινα ή μεταλλικά. Οι φελλοί βρήκαν άλλη μια χρήση, αλλάζουν εύκολα αν χαλάσουν και δεν θα πονέσετε καθόλου όταν θα χτυπήσετε κατά λάθος (πράγμα βέβαιο, σύμφωνα με τον νόμο του Merfy!...)

  • Το πιο μπελαλίδικο για το τέλος, αλλά δεν είναι πολύ πρωτότυπο?... Ό,τι πρέπει για το μπάνιο, δεν κρατάει υγρασία, στεγνώνει εύκολα και είναι τσάμπα. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος και λίγη υπομονή. Περάστε βελόνα με πετονιά μέσα από τους φελλούς, δώστε το σχήμα που θέλετε και έτοιμο!


13 σχόλια:

Georgina είπε...

Εντυπωσιακό! Ειδικά το χαλί στο χάλι που γίνεται το πάτωμα του μπάνιου με το νινι είναι ιδανικό! Φιλιά!

Rock n' Rolla είπε...

πολυ εμπνευσμενη αναρτηση!!νομιζω η καρδουλα + τα πομολα συγκεκριμενα, ειναι τεκεια !!:-))

Sofia Nikopoulou είπε...

Εγώ όλα θέλω να τα κάνω! Αλλά το χαλί με έχει ψήσει περισσότερο, ίσως και λόγω μαζοχισμού να δοκιμάσω το πιο δύσκολο:-) Έχω όμως πολλά λίτρα κρασιού ακόμα μπροστά μου μέχρι να μπορέσω να το προσπαθήσω!

gwgw mak είπε...

Σοφάκι μου θα χρειαστείς την βοήθεια μου πιστεύω!!!great ideas!!

Sofia Nikopoulou είπε...

Ναι ρε gwgoula, έχουμε πολλά μπουκάλια να πιούμε! Σε καθιστώ υπεύθυνη! :-)

thomi είπε...

σοφία καταρχήν καλως σε βρηκα!
και κατα δευτερον τι υπεροχη αναρτηση, εμενα μου αρεσε πολυ η βαση για τις κατσαρολες και τα ποτηρια, πρωτοτυπη και τοσο ιδιαιτερη!

STARDUST είπε...

Αυτό το πατάκι είναι όλα τα λεφτά!

kyriaki kofina είπε...

καταπληκτική ανάρτηση! Σοφία, συμφωνώ μαζί σου.. τα θέλω όλα!

xristin είπε...

Από αύριο μαζεύω φελλούς!
Αλλά μήπως με τόσους φελλούς κινδυνεύω να με φωνάζουν η xristin η ......φελλουτζού';
Λέω,μήπως;

Sofia Nikopoulou είπε...

Εγώ λέω να επιστρατεύσεις όλους σου τους φίλους να σου μαζεύουν φελλούς. Έτσι θα είναι συνένοχοι και κανείς δεν θα σε φωνάζει τίποτα! Ειδικά όταν δουν τι ωραίες κατασκευές μπορείς να κάνεις θα ζηλέψουν και θα τις κάνουν κι αυτοί ;-)

imVaso είπε...

Ο πίνακας-καρδουλα ειναι τοσο εντυπωσιακος!!

Ανώνυμος είπε...

πώς ενώνονται οι φελλοί μεταξύ τους για να μην πέφτουν;

Sofia Nikopoulou είπε...

Στον πίνακα καρδούλα, κόβουμε ένα χαρτόνι στο σχήμα που θέλουμε να δώσουμε και πάνω του κολλάμε τους φελλούς. Ιδανικά τους κόβουμε σε μικρές φετούλες για να μην προεξέχουν πολύ και για να μην μας γίνει ο πίνακας πολύ βαρύς!