Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Επένδυση ξύλου - Μια σίγουρη επένδυση!

Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για επενδύσεις... Χρειάζονται επενδύσεις, αλλά και σιγουριά. Ε λοιπόν επένδυση ξύλου! Πιο σίγουρη δεν γίνεται.

Δίνει ζεστασιά στον χώρο, έχει χαρακτήρα και πάνω απ'όλα είναι ένα υλικό που, ανάλογα με το πώς θα χρησιμοποιηθεί, μπορεί να κάνει έναν χώρο από ιδιαίτερα μοντέρνο έως ιδιαίτερα κλασσικό. Τα υλικά?... Από μασίφ ξυλεία (δρυς, οξιά, teak κλπ) μέχρι mdf ή κόντρα πλακέ θαλάσσης επενδεδυμένο με φυσικό ή τεχνητό καπλαμά.

Συνδυάζεται υπέροχα με φωτισμό, αναδεικνύει την επίπλωση του χώρου και κυρίως είναι μια ξεχωριστή επιλογή, που δεν συναντάτε συχνά και θα κάνει σίγουρα την διαφορά στο σπιτάκι σας! Από το σαλόνι, μέχρι την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο, είναι μπαλαντέρ, κολλάει παντού! Δεν χρειάζεται να επενδυθούν φυσικά όλοι οι τοίχοι του χώρου, ένας τοίχος ή ακόμα και ένα κομμάτι του, μπορούν να δώσουν το στυλ που ζητάτε.



 Για να ξέρουμε τι μας προτείνουν και την αξία του: 
  • Τα μασίφ ξύλα είναι σαφέστατα τα καλύτερα σε ποιότητα και τα πιο ακριβά και αυτό γιατί πρόκειται για συμπαγή, γνήσια κομμάτια ξύλου, γυαλισμένα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας. 
  • Το mdf (ή αλλιώς ινοσανίδα) είναι υποδεέστερο ποιοτικά μιας και είναι προϊόν ανάμιξης ινών ξυλείας με ρητίνη και κερί. Και πάλι όμως μπορεί να προσφέρει ένα πολύ καλαίσθητο αποτέλεσμα εφόσον περαστεί σωστά μια επικάλυψη καπλαμά.
  • Το κόντρα πλακέ θαλάσσης αποτελείται από αλλεπάλληλες στρώσεις λεπτών φύλλων ξύλου, κολλημένα σε αντίθετη φορά, και είναι υλικό πολύ ανθεκτικό και άνθυγρο. Παρομοίως επενδύεται και αυτό με καπλαμά. Κοστίζει περισσότερο από το mdf αλλά πολύ λιγότερο από το μασίφ.
  • Ο καπλαμάς είναι μια πολύ λεπτή φλούδα που συγκολλάται στην επιφάνεια του mdf ή του κόντρα πλακέ και μπορεί να προέρχεται είτε από αληθινό ξύλο, οπότε και είναι φυσικός καπλαμάς, είτε να είναι ένα βιομηχανικά κατασκευασμένο φιλμ με όψη ξύλου, οπότε είναι τεχνητός καπλαμάς (laminate).



Σύμφωνα με τα παραπάνω, ζυγίστε τον οβολό σας και αποφασίστε! Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν ο τεχνίτης σας είναι ικανός, τότε το αποτέλεσμα της κάθε επιλογής θα είναι όμορφο, το καθένα με τον τρόπο του. Πάντα εννοείται να θυμάστε πως παίρνουμε ό,τι πληρώνουμε, γι'αυτό και ο χρόνος ζωής και η αντοχή του κάθε υλικού θα είναι ανάλογα με την τιμή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: