Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Σ' αυτό το σπίτι που' ρθαμε!...

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα είναι προ των πυλών, αλλά για να διασχίσουν τις πύλες σου, μια ... θεαματική είσοδος είναι απαραίτητη!
Για να τα πάρουμε από την αρχή! Όπως κάθε χώρος στο σπίτι , έτσι και η είσοδός του πρέπει να είναι, έστω και νοητά, διαχωρισμένη. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με πολλούς τρόπους, όπως ας πούμε με μια χαμηλότερη ψευδοροφή που θα φέρει φωτισμό είτε, όπως φαίνεται και στο παρακάτω παράδειγμα, με διαφορετικά υλικά δαπέδου. Αυτά στην φάση βέβαια που κατασκευάζεις από την αρχή ή ανακαινίζεις. Σε άλλη περίπτωση, δοκίμασε ένα διαφορετικό χρώμα ή ταπετσαρία στους τοίχους της εισόδου, ένα χαμηλό μικρό διαχωριστικό έπιπλο κλπ. Τρόπους διαχωρισμού είδαμε και σε παλιότερο post, οπότε τσέκαρέ το εδώ.


Ζεστό καλωσόρισμα! Μια είσοδος πρέπει να αποπνέει αυτό το συναίσθημα. Δεν θέλεις να μπαίνεις σπίτι σου ή να δέχεσαι κόσμο και η είσοδος να φωνάζει "Φύγε!"... Αυτή η γλυκούλα είσοδος, εκτός από ζεστασιά έχει και καλή οργάνωση, που πέρα από την αισθητική, είναι το Α και το Ω της εισόδου!
Τι χρειάζεσαι όταν μπαινοβγαίνεις στο σπίτι σου?...
  • Να ακουμπήσεις τα κλειδιά σου και την τσάντα σου.
  • Να κρεμάσεις το παλτό σου
  • Να καθίσεις για να βγάλεις ή να βάλεις τα παπούτσια σου
  • Χώρο για να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου
Τα έχει όλα και συμφέρει! Άντε, το μόνο που θα πω ότι της λείπει είναι ο καθρέφτης, αλλά λόγω πληρότητας στα υπόλοιπα προτίθεμαι να το παραβλέψω!



Και επειδή μου έλειψε από πάνω, τον παραθέτω εδώ, ως βασικότατο στοιχείο! Καθρέφτης με τα όλα του, που δεν χρησιμεύει απλά για να κοιτιέσαι για να τσεκάρεις το μακιγιάζ ή το μαλλί. Μεγαλώνει τον χώρο, δίνει φως και άπλα, ιδιαίτερα σε μικρές, στριμωχτές εισόδους.



Μια έξυπνη και πρακτική κατασκευή, που συνδυάζει αρκετές από τις ανάγκες της εισόδου σου. Προσωπικά δεν θέλω να μπαίνω σε ένα σπίτι και να με καλωσορίζει ένα βουνό από παπούτσια ή αμέτρητα παλτά κρεμασμένα, ωσάν να με υποδέχεται ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα! Γι'αυτό και επίσης δεν συμπαθώ τους γνωστούς "καλόγερους". Όσο όμορφοι είναι άδειοι, τόσο μπουκωμένοι και ογκώδεις δείχνουν με κρεμασμένα ρούχα... 
Προτίμησε να κρατήσεις λίγα κρεμαστράκια για τα απαραίτητα καθημερινά και τα υπόλοιπα στην ντουλάπα, μη το κάνουμε συλλογή! Κάποια από τα παπούτσια θα τα έχεις εύκαιρα κάτω από το κάθισμα, τα υπόλοιπα στην μυστική παπουτσοθήκη!


Γενικά, όπως κατάλαβες, καθετί στο σπίτι σου θέλει την σκέψη του, δεν είναι απλά τα πράγματα! Μπορεί να μοιάζει υπερβολή αλλά δεν είναι, χρειαζόμαστε όμορφα και λειτουργικά σπίτια για να έχουμε μια ωραία καθημερινότητα! 

Σε όλους τους αναγνώστες, πιστούς ακόλουθους αλλά και περαστικούς, εύχομαι καλή χρονιά! Μακάρι ο παλιός χρόνος να πάρει μαζί του ό,τι μας στεναχώρησε και ο νέος να φέρει, μαζί με υγεία, τύχη και περισσότερο μυαλό σε όλους μας! Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: