Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Τάσεις διακόσμησης 2012 - Φέρτες στα μέτρα σου!

Να' μαστε και φέτος με νέες τάσεις διακόσμησης, να δούμε τι θα φορεθεί και πώς! Μη μου αγχώνεστε, να κάνετε το πιο μοντέρνο σπίτι, να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις τάσεις. Όχι!... Οι τάσεις είναι προτάσεις. Άλλες τις υιοθετείτε, άλλες όχι, πάντα μένοντας υπάκουοι στην προσωπικότητά σας, στο τι θέλετε να σας προσφέρει ο χώρος σας. 

  • Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς!... 

Φέτος, το λοιπόν, θα συνδυάσετε το παλιό με το καινούργιο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα κάνετε ένα "α-μπε-μπα-μπλομ" στα έπιπλα που έχετε ήδη, θα διαλέξετε μερικά και ό,τι λείπει θα το πάρετε καινούργιο. Θέλει μελέτη το πράγμα! Υπάρχουν αντικείμενα, όπως τραπέζια, πολυθρόνες, κονσόλες, χαλιά, που είναι ίσως πολύ κλασσικά και τα έχετε από την μαμά, όμως όταν συνδυαστούν με έναν μοντέρνο καναπέ ή ένα μοντέρνο φωτιστικό, θα δώσουν ένα πολύ σύγχρονο αποτέλεσμα.


  • Ξύλο που θα το φας!
Το ξύλο σε όλες του τις μορφές θα κυριαρχήσει στο σπίτι. Σαν φυσικό υλικό μας δίνει ένα ζεστό αποτέλεσμα. Θα το δούμε σε έπιπλα, στο δάπεδο, στον τοίχο ως επένδυση. Συνδυάστε διαφορετικά είδη ξύλων, με διαφορετικές υφές. Δεν κολλάμε σε απόλυτες ομοιομορφίες. Το αποτέλεσμα είναι απροσδόκητα ευχάριστο!


  • Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου!...
Ο καθρέφτης πάντα προσφέρει λάμψη και μια αίσθηση πολυτέλειας. Τολμήστε να τους τοποθετήσετε σαν πρωταγωνιστές στον χώρο. Ένας πολύ μεγάλος καθρέφτης σε περίοπτη θέση μεγαλώνει τον χώρο και τον κάνει πιο φωτεινό. Εναλλακτικά ο συνδυασμός πολλών καθρεφτών μαζί μπορεί και πάλι να αποτελέσει διακοσμητική άποψη.


  • Δώστε χρώμα στη ζωή σας!
Και για το κλείσιμο φυσικά, τα χρώματα που θα μας φτιάξουν την διάθεση. Οι απανταχού designers λοιπόν συμφώνησαν και μας είπαν πως φέτος θα φορεθεί πολύ το πορτοκαλί, το κόκκινο, το πράσινο και το τιρκουάζ. Γνώμη μου και παραίνεση : κρατήστε τα έντονα χρώματα για μικρές πινελιές στον χώρο σας και μην το παρακάνετε γιατί στο τέλος θα σας κουράσει!


3 σχόλια:

Georgina είπε...

Σοφούλα! Τι ωραία παρουσίαση! Αυτό με τους καθρέφτες καταπληκτική και εύκολη ιδέα! θα σε βγάλει ο δρόμος απο δω για καφεδάκι άραγε κανένα απόγευμα? Φιλιά!

Litsa είπε...

Αχ τι ωραία όλα! Οι καθρέφτες, τα ακατέργαστα ξύλα, τα πανέμορφα πατώματα και τέλος... όλα αυτά τα υπέροχα χρώματα. Κάπου εκεί ανήκω κι εγώ... στο χρώμα!

Sofia Nikopoulou είπε...

Ευχαριστώ κορίτσια! Αφήστε, ξεσηκώθηκα για νέες και ωραίες διακοσμήσεις μετά από την εκστρατεία ενημέρωσής μου για τις φετινές τάσεις! Όσο πιο πολλά έβλεπα, τόσο ήθελα να τα κάνω όλα, τι κακό κι αυτό!... Ελπίζω να σας βοηθήσουν οι συμβουλές!