Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Φάτε μάτια Χριστούγεννα!...

Ίσως φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των περισσότερων να μην είναι τόσο πλούσιο όσο άλλες χρονιές, όμως αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο όμορφο και χαρούμενο! Ξέρω ότι έχετε μεράκια για ομορφιές, γι'αυτό δείξτε το στους καλεσμένους και στην οικογένειά σας!

Ένα πιάτο δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο γεμάτο φαγητό για να είναι όμορφο! Η όρεξή σου ανοίγει με το που θα το δεις στολισμένο. Με απλά υλικά γίνεται το πρώτο ορεκτικό!


Μια χαρούμενη, πρωτότυπη ιδέα. Ο Άγιος Βασίλης φέτος έφερε μαχαιροπίρουνα! Χριστουγεννιάτικη τσαχπινιά.


Πόσο πιο απλό και εύκολο? Ναι, τα ποτήρια δεν είναι μόνο για το κρασάκι, γίνονται και ωραιότατα κηροπήγια. Ρεσώ κεράκια στην αναποδογυρισμένη βάση και οποιαδήποτε πρασινάδα με ωραίο φύλλωμα κάνουν τη δουλειά!


Κεριών συνέχεια, με εναλλακτικό συνδυασμό φλόγας, φύλλων και χρώματος. Στην προκειμένη τα κόκκινα μπαλάκια είναι γκι, αλλά αν δεν βρείτε, και τα σπόρια από ρόδια κάνουν παρόμοιο εφέ. Το κερί, ως γνωστό, επιπλέει στο νερό!


Και ένα all time classic φαναράκι αρκεί να δώσει την χριστουγεννιάτικη νότα, όταν συνδυαστεί ωραιότατα με ένα στεφάνι. Με το που μπουν οι καλεσμένοι, ξεκρεμάστε το στεφάνι από την πόρτα και βάλτε το στο τραπέζι!

3 σχόλια:

art nouveau είπε...

Yperoxa!!Apla yperoxa!!

ekfrasi είπε...

Τι ωραίες ιδεες! Δεν έχω ξαναδει τα αναποδογυρισmένα ποτήρια ρεσω. Τέλεια! Βεβαια αν έχεις πιτσιρίκια στο σπίτι δεν το βλέπω να mένουν για πολύ στη θέση τους, αλλά δεν βαριέσαι...το πολύ πολύ να πιάσουmε φωτιά.

Sofia Nikopoulou είπε...

Χαχαχαχα. Ναι, δεν τα λες και baby-proof τα ποτήρια και γενικά τα κεριά... Βάλτα στο τραπέζι αφού τα πιτσιρίκια πάνε για ύπνο!