Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Μας ήρθε κουτί!...

Ρίξτε μια ματιά στον χώρο σας, είτε στο σαλόνι, είτε στο δωμάτιο ή στο γραφείο, και προσπαθήστε να μετρήσετε τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να μη βρίσκονται εκεί!.. Σίγουρα θα βρείτε πολλά!.. Περνώντας την καθημερινότητά μας σε ένα χώρο πολλά αντικείμενα γεμίζουν τον χώρο μας είτε γιατί τα αφήσαμε εκεί με σκοπό να τα συμμαζέψουμε και δεν το κάναμε ποτέ, είτε γιατί απλά θεωρήσαμε ότι ομορφαίνουν τον χώρο αλλά άρχισαν να χάνονται μέσα στο πλήθος μικρών πραγμάτων με αποτέλεσμα να μη τα προσέχουμε καν. Το αποτέλεσμα είναι να κουραζόμαστε οπτικά από τον χώρο μας είτε να παιδευόμαστε κάθε φορά που ξεσκονίζουμε ή καθαρίζουμε, μετακινώντας τα από’ δω κι από ‘κει. Ένα είναι σίγουρο : θα ήταν πολύ καλύτερο αν παίρναμε την απόφαση να τα αποθηκεύσουμε κάπου και να καθαρίσει ο χώρος και το μάτι μας!..

Πάρτε την απόφαση για το μεγάλο ξεκαθάρισμα!..Η ιδανική λύση… κουτιά!.. Υπάρχουν άπειρα μεγέθη και σχέδια που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Ακόμα κι αν διαθέτετε μια βιβλιοθήκη ή μια ραφιέρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάνω τους να παρατάξετε όλα σας τα αντικείμενα. Ακόμα και πάνω στα ράφια μπορείτε να βάλετε κουτιά, διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων, να ταξινομήσετε ακόμα τα περιεχόμενά τους και να έχετε μια ήρεμη εικόνα και ένα καθαρότερο και πιο τακτοποιημένο περιβάλλον.



Καταρχήν, στην διαδικασία του ξεκαθαρίσματος, πρώτη κίνηση είναι να αποφασίσετε τι από όλα αυτά τα μικροπράγματα πραγματικά χρειάζεστε! Καλά είναι τα κουτιά, αρκεί να περιέχουν χρήσιμα πράγματα και όχι απλά ψιλοπράγματα που ποτέ δεν θα αναζητήσετε. Με την απόφαση να πετάξετε ό, τι δεν έχετε χρησιμοποιήσει ή ούτε καν σκεφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα θα κάνετε μεγάλη χάρη στον εαυτό σας!..




Εν συνεχεία, επιλέξτε τα μεγέθη, τα χρώματα και τα υλικά των κουτιών που χρειάζεστε. Αν π.χ. πρόκειται να τα τοποθετήσετε πάνω σε ράφια, επιλέξτε κουτιά σε σχετικά μικρό μέγεθος που ναι μεν να χωράνε τα πράγματά σας, αλλά να μην έχουν μεγάλο βάρος για να αποφύγετε πιθανό λυγισμό των ραφιών στο μέλλον. Αν πρόκειται να τα ακουμπήσετε στο πάτωμα, σε κάποια γωνιά του δωματίου, επιλέξτε ένα μεγαλύτερο κουτί ως βάση και έπειτα επάνω του ένα ή δύο μικρότερα, πλάγια τοποθετημένα ώστε να αναδεικνύεται η ομορφιά τους και να μη θυμίζουν αποθήκη. Μια ιδανική λύση για μικρούς χώρους ή φοιτητικά σπίτια είναι αυτός ό όγκος των κουτιών το ένα πάνω στο άλλο να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητική επιφάνεια δίπλα σε μια πολυθρόνα ή καναπέ, αντί για τραπεζάκι, βάζοντας πάνω ένα λαμπατέρ, μια κορνίζα ή οτιδήποτε άλλο θα ακουμπούσατε σε ένα παράπλευρο τραπέζι. Αυτό δίνει χαρακτήρα στον χώρο ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεστε κάθε κυβικό εκατοστό όγκου για αποθήκευση!..

4 σχόλια:

TinaA είπε...

Ωραίο post,νομίζω ότι χρειάζομαι επιγόντως μερικά όμορφα κουτιά. Καλή Χρονιά!

TinaA είπε...

Εννοούσα επειγόντως, χα χα!

faraona είπε...

Mα τι όμορφες συμβουλές που δίνεις!!!!Μπραβο κοπέλα μου!Και όμορφα και τακτοποιημένα ολα!
Καλη χρονια!

Sofia Nikopoulou είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!... Για οποιεσδήποτε συμβουλές χρειαστείτε εσείς ή κάποιος γνωστός σας, είμαι διαθέσιμη! Και καλή χρονιά επίσης!