Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Γιορτινές διαθέσεις!

Φτάνει πια με τα άπειρα "χριστουγεννιάτικα" αντικείμενα!.. Less is more, αν ασχολείστε λίγο με την διακόσμηση σίγουρα κάπου θα έχει πάρει το αυτί σας αυτή τη φράση. Δεν βγήκε τυχαία :-) Η περίοδος των Χριστουγέννων πολλές φορές αποτελεί αφορμή για να βγάλει κανείς όλο του το διακοσμητικό "άχτι", αλλά συνήθως την πληρώνουν οι επισκέπτες του σπιτιού που μπαίνοντας παθαίνουν ένα Χριστουγεννιάτικο overload!.. Είπαμε, καλά τα Χριστούγεννα, οι μπάλες, τα λαμπάκια, οι Άγιοι Βασίληδες και οι τάρανδοι...Αλλά παν μέτρον άριστον, για να μνημονεύσω και τους ημών προγόνους και όχι μόνο τους Άγγλους..:-) Δεν χρειάζεται κάθε επιφάνεια του σπιτιού να ξεχειλίζει χρυσόσκονη!..

Καταρχήν αν επιμένετε στην χρήση αντικειμένων (αγαλματάκια, δίσκους με στολίδια, κηροπήγια κλπ) διαλέξτε να τα τοποθετήσετε κάπου που απλά θα ομορφαίνουν τον χώρο αλλά δεν θα σας ενοχλούν στην καθημερινότητά σας. Βάλτε τα πχ πάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας, σε κάποιον μπουφέ ή γενικά σε κάποιο παράπλευρο έπιπλο και όχι πάνω στο τραπέζι του καθιστικού λόγου χάρη, γιατί δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να θες να ακουμπήσεις κάπου τον καφέ σου και να σκοντάφτεις σε μικροαντικείμενα, που πρέπει στο τέλος να μετακινήσεις για να βολευτείς!... Κρατήστε αυτό το τραπέζι του καθιστικού άνετο, με κάποιο διακριτικό στολισμό ή απλά περιοριστείτε σε κεριά με λητή διακόσμηση.

Φροντίστε οι χρωματικές επιλογές των διακοσμητικών να δένουν με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου σας. Δεν είναι νόμος πως όλα τα στολίδια πρέπει να είναι κόκκινα ή χρυσά επειδή είναι Χριστούγεννα.

Περιορίστε όσο μπορείτε τα απαστράπτοντα υλικά (λαμέ υφάσματα, χρυσόσκονη κλπ) γιατί συνήθως καταλήγουν να κουράζουν και να λερώνουν παρά να ευχαριστούν. Αν θέλετε λάμψη επιλέξτε κεριά και μονόχρωμα (εννοείται!!... ) λαμπάκια, κατά προτίμηση σε υποκίτρινο χρώμα που δένουν με όλα τα χρώματα και τα αναδεικνύουν.


Σε γενικές γραμμές λοιπόν... μην τιμωρείτε το σπίτι σας επειδή ήρθαν οι γιορτές!...



Do !!... Don't !!!...








Δεν υπάρχουν σχόλια: