Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Απ'τα αλώνια στα σαλόνια!

Την διακοσμητική πρόταση του Shabby Chic στα ελληνικά σπίτια δύσκολα την συναντούσες παλιότερα. Τα παλαιωμένα υλικά, τα παραπεταμένα αντικείμενα , τις όχι τέλεια φινιρισμένες επιφάνειες, έβλεπες ότι τα απορρίπταμε σαν λαός που πάσχιζε να βρει την θέση του στον μοντέρνο, δυτικό κόσμο του γυαλιστερού φαίνεσθαι. Πού ακούστηκε να φέρεις στο σαλόνι την παλιατζούρα που κρατούσε ο παππούς στην αποθήκη!!!

Τα τελευταία χρόνια όμως με χαρά βλέπω όλο και περισσότερους να αγαπούν αυτό τον τρόπο έκφρασης μέσα από τους χώρους τους, το αγκάλιασμα του παλιού, ιδωμένου με νέο μάτι, χωρίς κόμπλεξ αλλά με αγάπη για αντικείμενα που κάποτε ήταν "κάτι" και τώρα έγιναν "κάτι άλλο"! Εντάξει, μην στρώσεις και το σκωληκοφαγωμένο κιλίμι της γιαγιάς στο βωμό του shabby chic, αλλά το τραπέζι από χοντροκομμένες τάβλες και σιδερένιες ρόδες δες τι καλά που μπορείς να το ταιριάξεις!





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοφία συγχαρητήρια!
Τα παραδείγματα που μας δείχνεις για να καταλάβουμε την ιδέα σου, είναι φοβερά!!
Λατρεύω..............

Sofia Nikopoulou είπε...

Ευχαριστώωωωω! Ααααα θα αρχίσω να μαλώνω όμως, γράφετέ μου ονόματα να ξέρω πού στέλνω ευχαριστήρια! :-)

Dennis Kontarinis είπε...

Kαλησπέρα σας από την Νέα Υόρκη.
Τυχαία βρέθηκα στο σπιτικό σας. Χαίρομαι που με υποδέχτηκε μια όμορφη ζεστασιά.
Υπέροχη η αξιοποίηση των παλιών αντικειμένων. Κάτι που το έχω στο σπίτι μου.
Θα χαρώ να σας δω στα Εφτάνησα.

Ανώνυμος είπε...

που μπορώ να προμηθευτώ τέτοιου τύπου σιδερένια ποδια?

Sofia Nikopoulou είπε...

Σιδερένιους τροχαλίες μπορούμε καταρχήν να βρούμε σε παλιατζίδικα. Αν δεν θέλουμε να τρέχουμε και να ψάχνουμε σε μάντρες κάτω από σκονισμένα αντικέιμενα μπορούμε να προμηθευτούμε καινούργιους από καταστήματα σιδηρικών όπως π.χ. αυτό http://www.dimitriadissa.gr/gr/products5.htm. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι καινούργιοι και καλογυαλισμένοι και θα πρέπει να τους τρίψουμε, να τους βάψουμε και να τους δώσουμε μια πιο "κουρασμένη" όψη!