Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Από μέσα κούκλα και απ'έξω πανούκλα?...

Το ξέρω ότι σε έχω συνηθίσει στα καλλιτεχνικά, τα διακοσμητικά και τα δημιουργικά... Κάπου κάπου όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι καλή, χρυσή η ντεκορασιόν αλλά το σπίτι μας πρέπει να είναι σωστά κατασκευασμένο, να έχει μια καλή υποδομή. Είμαι διακοσμήτρια αλλά συχνά πυκνά, και δη τώρα τελευταία, μου βγαίνει και το "μηχανιλίκι" (τεχνολόγος μηχανικός ούσα...).


Έτσι παρακάτω θα σε προσγειώσω από τα αρτίστικα και θα σου υπενθυμίσω, αν δεν το έχεις ακούσει ήδη, πως τρέχει πρόγραμμα ονομαζόμενο "Εξοικονόμηση κατ οίκον", μέσα από το οποίο μπορείς με επιδότηση έως και 70%, να αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου. Είπα "ενεργειακά" και κατάλαβες... Λιγότερο πετρέλαιο, λιγότερη δαπάνη ενέργειας και συνεπώς λιγότερα έξοδα, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις. 

Το πρόγραμμα ετούτο σου  δίνει την δυνατότητα :

  • Να αλλάξεις κουφώματα
  • Να θερμομονώσεις το σπίτι σου
  • Να εγκαταστήσεις νέο σύστημα θέρμανσης
  • Να βάλεις ηλιακό θερμοσίφωνα

Να μη τα λέω βέβαια ότι προφανώς και υπάρχουν προϋποθέσεις για να ενταχτείς... Η βασικότερη είναι να λέει κάτι το εκκαθαριστικό σου και να μην έχει άθροισμα κουλουράκι, για να σου δώσει η τράπεζα παράδες. Μπες εδώ και ενημερώσου για όλα. Θα με κατηγορήσεις ότι σε στέλνω σε συγγενή μου να ενημερωθείς αλλά χωρίς φόβο και πάθος δηλώνω ότι αν δεν παινέψω το σπίτι μου, θα πέσει να με πλακώσει!...

6 σχόλια:

ChristinaD είπε...

Πολύ καλά τα λες, πρέπει να προσέχουμε το σπίτι μας, αλλά και το περιβάλλον! Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου συνάδελφε.χιχι

marileni είπε...

Πολύ όμορφο το blog σου και πολύ πρακτικές οι ιδέες σου!Τέλειες οι ιδέες σου για γλάστρες της προηγούμενης ανάρτησης...

Georgina είπε...

Γειά σου ρε Σοφούλα!
"Θέλω κι άλλα σαν αυτό" δαγκωτό!
Φιλούρες!

Sofia Nikopoulou είπε...

Ευχαριστώ κοπελιές μου! Χρειάζεται μια στο τόσο να σκεφτόμαστε και κατασκευαστικά, τι να γίνει! Καλώς μας ήρθες marileni!

SPYRIDOULA είπε...

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!Δεν είχα ιδέα για αυτό το πρόγραμμα και φαίνετε πολύ ενδιαφέρον!Φιλάκια και καλή συνέχεια!

Georgina είπε...

Σοφούλα το κερί το θες? Αντε έλα να αφήσεις ένα σχόλιο!
Σε φιλώ πολύ!