Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οβελίας ντιζαϊνάτος!... Το πασχαλινό τραπέζι.

Επειδή δηλαδή θα φάτε αρνί και κατσίκι και εντεράκια σε κοκορέτσι, πρέπει να ξεχάσετε πόσο σας αρέσει το ντεκόρ και η παρουσίαση?... Όχι βέβαια! Το Πάσχα είναι μέρα γιορτινή και πολύχρωμη και πρέπει να την χαρείτε με όμορφες ιδέες για να την ευχαριστηθείτε, εσείς και οι καλεσμένοι σας!

Αν έχετε ακολουθήσει παλαιότερες συμβουλές μου για ντεκόρ γιορτινών τραπεζιών, τους έχετε κακομάθει τους καλεσμένους σας, οπότε θα περιμένουν πολλά από' σας αυτό το Πάσχα! Πρωτοτυπήστε και πάλι με χαρούμενα ντεκόρ με μια δόση τσαχπινιάς όπως το παρακάτω τύλιγμα μαχαιροπίρουνων, αν τρώτε κάπου εξοχικά και μπορείτε να την σκαπουλάρετε με πλαστικά!...;-)


Το παρακάτω ντεκόρ το σέρβιρα στο περσινό πασχαλινό τραπέζι μου και είχε μεγάλη επιτυχία! Πολύ οικονομικό, με φρέσκα λουλούδια και ρεσώ κεράκι τυλιγμένο με κορδέλα. Πολύ ανοιξιάτικο και χαρούμενο, όχι απαραίτητα μόνο για Πάσχα!


Ποιος είπε ότι στα ποτήρια βάζουμε μόνο κρασάκι?... Γίνονται πολύ γλυκούλες φωλίτσες με μια πανεύκολη κατασκευούλα με σύρμα στο στόμιο του ποτηριού, για να στηρίξουμε το κεράκι μας. Μαδήστε αγριόχορτα και αφήστε τα να ξεραθούν, δεν θέλει ούτε κόπο ούτε έξοδα!


Και για πολύ grande κεντρική διακόσμηση τραπεζιού, συνδυάστε αυγά με πολύχρωμα λουλουδάκια της εποχής. Μπορείτε στην μέση της σύνθεσης να βάλετε σφουγγάρι βρεγμένο με νερό και να μπήξετε σε αυτό τα κοτσάνια των λουλουδιών, για να σας κρατήσουν περισσότερο. Πόσο όμορφο?...


Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα! 
Και μη φάτε (πάρα) πολύ!...

8 σχόλια:

SPYRIDOULA είπε...

Πολύ μου άρεσαν οι προτάσεις σου για την πασχαλινή διακόσμηση του τραπεζιού!Ειδικά η τρίτη φωτογραφία με ξετρέλανε και πάω τώρα να δοκιμάσω να τη φτιάξω!Καλό Πάσχα σου εύχομαι και καλή Ανάσταση!!!

Sofia Nikopoulou είπε...

Καλό Πάσχα Spyridoula και καλή Ανάσταση! Στείλε και καμιά φωτό να δω το κατόρθωμά σου να το χαρώ!

Litsa είπε...

Καλά τι τέλειο το ρεσώ με το λουλούδι! Και οι φωλίτσες στα ποτήρια καταπληκτικές!
Καλό Πάσχα Σοφία, να περάσεις όμορφα!!

lila είπε...

Σοφάκι τι υπέροχες διακοσμητικές ιδέες έχεις! καλή Πασχαλιά!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα, πολύ όμορφες ιδέες που εύκολα μπορούμε να τις υλοποιήσουμε.Σ΄ευχαριστούμε Σοφία.
Καλή Ανάσταση.

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Υπέροχες ιδέες Σοφία μου!! Γιατί αυτές οι μικρές λεπτομέρειες ομορφαίνουν τη ζωή μας!! Να περάσεις τέλεια αυτές τις μέρες ;)

Ευτυχία είπε...

Πραγματικά υπέροχες ιδέες!!!
Σου εύχομαι
Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!!!
Με υγεία, αγάπη, ευλογία!!!
Πολλά φιλιά!!!

Sofia Nikopoulou είπε...

Καλή Ανάσταση φίλοι μου! Να σας βρει το Πάσχα υγιείς και χαρούμενους! Φιλιά!