Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μ-πλέξαμε!...

Είναι να μην κάνεις την αρχή με το πλέξιμο, μετά κολλάς. "Μετά το pop, δεν έχει stop", κάπως έτσι! Ως αρχάρια στα του πλεξίματος, δοκιμάζω τις δυνάμεις μου καμουφλάροντας χρηστικά αντικείμενα. Είναι ό,τι πιο απλό μπορεί να κάνει κανείς, από πλεκτικής άποψης, αλλά προς το παρόν καλό είναι κι αυτό!


Τα πρώτα βήματα του πλεξίματος τα έμαθα πρόσφατα από την μητέρα μου, δεινή πλέκτρια! Το πρώτο μου κατόρθωμα ήταν το "φορεματάκι" του βάζου, το οποίο αρχικά ξεκίνησε απλά ως εξάσκηση χωρίς σκοπό αλλά μετά του βρήκα χρήση, ντύνοντας το βάζο μου, το οποίο έφερε χριστουγεννιάτικα μοτίβα, που πλέον είναι off season. 
Έπιασα, έπλεξα, έλα μου όμως που δεν θυμόμουν πώς να κλείσω το πλεκτό! Κι εκεί ανακάλυψα πως στο Youtube πλέον βρίσκεις τα πάντα. Βιντεάκι αναλυτικό με το πώς κλείνεις ένα πλεκτό. "Knitting for Dummies" ήταν η κατηγορία του video αλλά αυτό το αντιπαρέρχομαι!... Συνεπώς μην σκοτίζεσαι που θέλεις να δημιουργήσεις και δεν έχεις κανέναν να σου μάθει, μπες στο youtube και θα με θυμηθείς!



Έτσι στην συνέχεια είπα να φτιάξω κηροπήγιο, που πολύ το συμπάθησα! Πήρα ένα χαμηλό ποτηράκι συσκευασίας, ένα από αυτά που μου είχαν ξεμείνει από παλιές μου κρεπάλες με την noutella... Γιατί να κάθονται απλά στο ντουλάπι μου? Ήξερα ότι υπήρχε κάποιος λόγος που τα κράτησα, και πρόσφατα τον ανακάλυψα!
Βάζα, παλιά ποτήρια, μπουκάλια, ψάξε τα ντουλάπια σου και καταπιάσου με πλεκτικό καμουφλάζ. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό, σπιτικό και θα υπερηφανεύεσαι και στους φίλους σου για τα χρυσά σου χέρια!

10 σχόλια:

kyriaki kofina είπε...

Ό,τι πιο απλό το λες εσύ αυτό; Τέλος πάντων.. είναι πραγματικά πανέμορφα. Ιδιαίτερα το κηροπήγιο

Sofia Nikopoulou είπε...

Είναι πολύ πιο απλό απ' ό,τι φαίνεται Κυριακή! Κι αυτό είναι το ωραίο, κάνεις κάτι πανεύκολο και μοιάζει σαν να έκανες παπάδες!

ΜΑΡΙΑ είπε...

weldone Σοφακι!! καλα κατι εχετε πάθει όλες με το πλέξιμο!!! πολύ ωραία ιδέα!!!

το χειρότεχνο είπε...

πολυ ομορφο κ οντως κολλας με το πλεξιμο!!!!!

STARDUST είπε...

Πάρα πολύ μου αρέσει! Μακάρι να ήξερα να πλέκω κι εγώ. Κάποτε μου είχε δείξει η μητέρα μου αλλά τώρα δυστυχώς δεν θυμάμαι τίποτα! Ζηλεύω!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΟΠως το λες ΣΟΦΙΑ...αμα κολίσεις με το πλέξιμο δεν το αφήνεις ευκολα...
πολύ όμορφα εγινα τα πλεκτα σου ποτηράκια...που μπορει να γίνουν με ένα ρεσώ..κυροπήγια..και το βάζο σου αλαξε όψη...καλες δημιουργίες...

Lyriel Bee είπε...

Γειά σου Σοφία :) Και γω σήμερα αυτά έβλεπα όλη μέρα, πλεκτά παντού φέτος και πόσο μ' αρέσει !! Αλλά να σου πω κάτι? Αυτή η Νουτέλα τώρα μου άνοιξε την όρεξη !!
Φιλάκια ** μου άρεσε πολύ ο χώρος σου :)

Litsa είπε...

Σοφία είναι πανέμορφα! Αυτό με την κορδελίτσα, σκέτη γλύκα! Μπράβο!!
Πολλή μόδα τα πλεκτά φέτος κι έχω ξετρελαθεί, αλλά δεν το κατέχω καθόλου το άθλημα...

Sofia Nikopoulou είπε...

Αφήστε κορίτσια, είναι κόλλημα! Ακριβώς, είναι πολύ μόδα τα πλεκτά φέτος, αλλά ποιος είπε ότι η μόδα περνάει μόνο στα ρούχα?... Μη μασάτε βρε που δεν ξέρετε πλέξιμο! Σας είπα, μπείτε youtube και τα έχει όλα!

* Αυτή η Nutella Lyriel κι εμένα μου'κανε ζημιά!...

thomi είπε...

τι ομορφα που ειναι σοφάκι!μπραβο γειά στα χέρια σου..κι εγω αποπειράθηκα να μάθω πλέξιμο αλλα δυστυχώς δεν το χω:(
δεν πειραζει ομως αρκούμαι στο να βλέπω τις δημιουργίες των άλλων!
είναι πανέμορφα