Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Διακόσμηση μπάνιου. Μπανάκι, μανάκι!...

Και πάμε στο μπάνιο! Δύσκολη περίπτωση, μιας και συνήθως ο χώρος του μπάνιου είναι μικρός και δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για διακοσμητικές παρεμβάσεις. Αφήστε που χρειάζεται προσπάθεια για να κάνουμε ένα μπάνιο γλυκό και ζεστό. Όσο όμορφα κι αν είναι τα πλακάκια, είναι ένας χώρος ντυμένος εξολοκλήρου με πλακίδια και πορσελάνες. Κρύο και σχετικά απρόσωπο. Εκεί μπαίνουν τα μικρά αντικείμενα που θα κάνουν την διαφορά και θα δώσουν ζεστασιά και προσωπικότητα.


Τα χρηστικά αντικείμενα από γυαλί είναι πολύ βολικά για το μπάνιο. Δίνουν καταρχήν μια αίσθηση καθαριότητας αλλά και πολυτέλειας. Κατά δεύτερον, είναι άχρωμα με αποτέλεσμα να μην το παρακάνουμε με χρωματικούς συνδυασμούς. Τα πλακάκια μας συνήθως έχουν κάποιο χρώμα, άλλες φορές είναι και δίχρωμα. Αν και τα διακοσμητικά μας είναι και αυτά χρωματιστά, κάπου αρχίζει και μπερδεύεται το πράγμα!



Αν υπάρχει έστω και λίγος χώρος, μια απλή ραφιέρα όπως παρακάτω θα δώσει όμορφο country χαρακτήρα στο μπάνιο. Θα τον μετατρέψει από έναν κρύο και απρόσωπο χώρο, σε έναν χώρο που τον ζούμε καθημερινά, που μπαίνουμε σ'αυτόν και χαλαρώνουμε, χρησιμοποιώντας όμορφα αντικείμενα και παίρνοντας το αχνιστό μας αφρόλουτρο!


Μια όμορφη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε την πετσέτες σας ως διακόσμηση. Αν είναι όμορφες και περιποιημένες όπως αυτές, είναι κρίμα να μένουν κρυμμένες στο συρτάρι σας!


Και ένας γλυκός συνδυασμός για το τέλος, με ένα μπάνιο γένους θηλυκού! Ελαφρά δόση πολυτέλειας με φινετσάτες, εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες. Μπαίνεις και δεν θέλεις να βγεις!


7 σχόλια:

STARDUST είπε...

Super! Το μπάνιο μας είναι συνήθως το πιο παραμελημένο δωμάτιο του σπιτιού μας (από άποψη διακόσμησης). Μιά ερώτηση έχω μόνο... αυτά τα apothecary jars στις πρώτες φωτό ξέρετε που μπορούμε να τα βρούμε εδώ στην Ελλάδα; Μου αρέσουν πολύ αλλά δεν τα έχω δεί κάπου.

Sofia Nikopoulou είπε...

Τελευταία φορά που τα πέτυχα, αν θυμάμαι καλά, ήταν σε κατάστημα της Trimar. Είναι δυσεύρετα είναι η αλήθεια!

Ανώνυμος είπε...

Είναι όλα πολύ πολύ όμορφα!
Ειδικά αυτό το country!!
Τα βαζάκια μπορούμε να τα βρούμε επίσης πολύ εύκολα και σε καταστήμτα γυαλικών.

Maria είπε...

hi Sofaki!! edo Maraki!! kala gia alli mia fora katapliktikes oi idees sou...kati me koxylia kai asteries gia diakosmisi sto mpanio??

Sofia Nikopoulou είπε...

Ναι Μαράκι, εννοείται! Τα κοχύλια και ό,τι θυμίζει θάλασσα ταιριάζουν τέλεια στο μπάνιο μιας και είναι στοιχεία του νερού.

Σύντομο παράδειγμα η photo παρακάτω :
http://1.bp.blogspot.com/-3OAOGpqEqLw/Te9at-GfCPI/AAAAAAAADos/gDDl3bn8LaY/s1600/Beach+Seashells+Bathroom+Decor+Shelf+Vignette.JPG

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα!Πολυ ωραιο το μπανιο!!!Μηπως γνωριζεις που μπορω να βρω μπαταρια μπανιου σαν αυτη της φωτογραφιας?

Sofia Nikopoulou είπε...

Αυτές οι μπαταρίες κανονικά θεωρούνται μπαταρίες κουζίνας, να το ξέρεις! Συνήθως τόσο ψηλή μπαταρία δεν χρειάζεται στο μπάνιο, αλλά κάνει ωραίο εφέ :-)

Πέραν αυτού, στην αγορά της Θεσσαλονίκης όπου βρίσκομαι, δεν τις έχει πάρει πουθενά το μάτι μου σε χρυσό χρώμα. Οι Έλληνες είμαστε περισσότερο του χρωμέ...

Μπορείς ωραιότατα να την παραγγείλεις όμως από το taps4less.com (http://www.taps4less.com/PP/U-PK480.html) ή από το alibaba.com (http://www.alibaba.com/product-gs/318376475/Gold_kitchen_faucet_11_D8372G.html).

Ειδικά αυτή από το taps4less είναι σχεδόν ίδια!