Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο decor (?)

Αν είναι αμιγώς χριστουγεννιάτικο αυτό το decor, μη με ρωτάτε! Αν θα το κρατήσω και μετά τα Χριστούγεννα, δεν ξέρω! Αλλά ξέρω ότι από την στιγμή που το πέτυχα χαζεύοντας σε κάτι χειροκατασκευές, ήθελα να το κάνω. Αν και η ελαφρά θολούρα της φωτογραφίας δεν το κολακεύει διόλου, εν τέλει το βρήκα πολύ γλυκό σαν αποτέλεσμα!



Τελείως homemade λοιπόν, με απλούστατα υλικά. Προσωπικά, λαμπάκια διέθετα από πέρυσι (όπως οι περισσότεροι, φαντάζομαι) και έτσι το μόνο που αγόρασα ήταν ένα έτοιμο τελάρο με καρφωτό μουσαμά, σε διάσταση 40 x 80 cm (5,90 € το μαλλί, δεν το λέτε μεγάλο έξοδο...). Τις τρυπούλες στον μουσαμά τις άνοιξα με τιρμπουσόν ( ναι, δεν είναι μόνο για να ανοίγουμε κρασί! ) και τις βοήθησα να ανοίξουν λιγάκι παραπάνω με την μύτη ενός μολυβιού. Τα λαμπάκια απλά μπήκαν στις τρυπούλες, όυτε κόλλα χρειάστηκαν, ούτε τίποτα. Λίγη κολλητική ταινία ίσως χρειαστεί για να στερεοποιήσετε το καλώδιο από πίσω, στα πηχάκια του τελάρου. Η αρχική ιδέα ήταν να ψεκάσω το τελάρο με μπρονζέ - μεταλλιζέ σπρέυ, που επίσης διέθετα, αλλά το προτίμησα λευκό. Να τιμήσω και την λευκή διακόσμηση που σας πρότεινα προχθές!...
Σημειωτέον, μου πήρε περίπου 30 λεπτά η όλη διαδικασία. Πανεύκολο, δοκιμάστε το!

14 σχόλια:

Maria Villioti είπε...

Έξυπνο και με πολλές δυνατότητες. Μπράβο ωραία ιδέα!!!

rozy είπε...

Πολύ ωραία ιδέα και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε για τα tips!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟ!!!
ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΙΔΕΑ! ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!!!!!!

Sofia Nikopoulou είπε...

Το καλό με αυτή την κατασκευούλα είναι ότι είναι ανοιχτή σε πολλά ενδεχόμενα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια, χιονονιφάδες, χριστουγεννιάτικο δέντρο και πάει λέγοντας! Ααααα αναμένω με πολλή περιέργεια Έφη!!! Φιλιάααα!

ΜΑΡΙΑ είπε...

a!!! απίθανη ιδέα.......θα το δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα.....φιλάκια!!!!

Αναστασία είπε...

Έξυπνο και το αποτέλεσμα, ιδιαίτερο!

Marie-Anne είπε...

Καλώς σε βρήκα Σοφία μου και σ'ευχαριστώ και για την δική σου επίσκεψη !! Πολύ όμορφες οι ιδέες σου και αυτή η συγκεκριμένη κατασκευή πανέμορφη και πολύ εύκολη!!

Sofia Nikopoulou είπε...

Έτσι, να βλέπω ενθουσιασμό για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις! Καλώς μας ήρθες Marie-Anne, να είσαι καλά!

ekfrasi είπε...

Κι απο που πήρες το τελάρο mε mουσαmά;

Sofia Nikopoulou είπε...

Το αγόρασα από μαγαζί με είδη ζωγραφικής. Από το Art Time στην Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα. Είχε πολλά μεγέθη και μεγάλη ποικιλία σε τελάρα, οπότε ανάλογα με το τι θες να κάνεις, βρίσκεις αυτό που σε βολεύει!

STARDUST είπε...

Τέλεια ιδέα! Μου αρέσει πολύ! Θα το προσπαθήσω και θα σου πω το αποτέλεσμα μιας και ήσουν η έμπνευση! Χαίρομαι που σε βρήκα, και θα σε παρακολουθώ από δω και πέρα! Ελπίζω να τα λέμε συχνά!

Pelagie deParis είπε...

Να το κρατήσεις το ντεκόρ, λέω εγώ. Είναι πολύ όμορφο. Και, αφού δεν τον έβαψες χρυσό, που ήθελες στην αρχή, δεν μοιάζει χριστουγεννιάτικο. Είναι πολύ καλύτερο άσπρο, νομίζω. Πολύ όμορφη ιδέα, μπράβο!

Sofia Nikopoulou είπε...

Καλωσήρθατε Olga και Madame Pelagie! Το κράτησα τελικά το decor, μια χαρά all time classic είναι. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Θα περιμένω Olga να δω τι έκανες!

Parents Land Gr είπε...

πολυ ομορφη ιδεα