Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Γυψο - σανίδωσέ το!...

Για εσάς που ψάχνεστε πώς να διαμορφώσετε έναν νέο χώρο, ή να φρεσκάρετε έναν παλιό, η γυψοσανίδα είναι ένα υλικό με αμέτρητες χρήσεις! Σε ό,τι έχει να κάνει με την διαμόρφωση ψευδοροφών και την ενσωμάτωση φωτισμού, είναι υλικό που προσφέρει πολλές δυνατότητες και διαφορετικές λύσεις, για όλα τα γούστα. 


  • Μια ωραία ιδέα για έναν χώρο υποδοχής, για την είσοδο του σπιτιού μας ή για έναν διάδρομο! Η καμπυλωτή φόρμα δίνει ύψος και η παράθεση γραμμικών στοιχείων προσθέτει προοπτική στον χώρο. Προσέξτε πώς η κατασκευή της οροφής ενοποιείται με τον υπόλοιπο χώρο, μέσα από τις σκουρόχρωμες γραμμές που ενώνουν οροφή και δάπεδο!


  • Όταν θέλουμε να προσθέσουμε στοιχεία σε έναν χώρο και από απλό να τον κάνουμε πολυδιάστατο, μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικές επιλογές στην οροφή. Εδώ από την μια έχουμε τα απλά χωνευτά σποτ, τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία, ώστε να αναδεικνύουν την διακόσμηση τοίχου. Συνδυάζονται όμορφα με φωτιζόμενα παραλληλόγραμμα, που παραπέμπουν σε φωτεινό αίθριο! 


  • Όταν θέλετε να δώσετε ύψος σε έναν χώρο, μην φοβηθείτε να τοποθετήσετε περιμετρικά "κούτελα" που να ξεκινάνε από αρκετά χαμηλά. Αυτόματα δημιουργείται μία φαρδιά φωτιζόμενη επιφάνεια που δίνει την ψευδαίσθηση ότι το ταβάνι εκτείνεται σε μεγάλο ύψος!


  • Μια κεντρική κατασκευή γυψοσανίδας μπορεί να φιλοξενήσει ένα grande, όμορφο φωτιστικό / πολυέλαιο. Λειτουργεί ουσιαστικά σαν προθήκη - "βιτρίνα" για να αναδείξουμε ένα ξεχωριστό κομμάτι. Μόνο μην το παρακάνετε! Σε χώρους με φωτιζόμενες ψευδοροφές, βάλτε το πολύ ένα κρεμαστό φωτιστικό, για να αποφύγουμε τις υπερβολές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: