Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ανακαίνιση : Τι να προσέξετε κάνοντας τα παλιά... καινούργια!

Follow'>http://www.bloglovin.com/blog/2405012/interior-design?claim=5v3cahvu4rj">Follow my blog with Bloglovin

Πόσοι είμαστε εμείς που έχουμε ονειρευτεί κάπως αλλιώς τον χώρο μας? Που πολλές φορές, ανακαλύπτοντας ψεγάδια και έλλειψη λειτουργικότητας, σκεφτήκαμε πως μια ανακαίνιση θα ήταν απαραίτητη? Ανακαίνιση λοιπόν! Που περιφραστικά θα πει, να ξανακάνουμε καινούργιο κάτι που έχει παλιώσει. Κανένα πρόβλημα!



Τώρα πια στις μέρες μας, που το κόστος της κατασκευής έχει πέσει κατακόρυφα, δεν υπάρχει ιδανικότερη περίοδος για να ανακαινίσετε τον χώρο σας, ή έστω κάποια μέρη του που θεωρείτε απαραίτητα. Εργασίες που παλαιότερα θα κόστιζαν σημαντικά και υλικά που έμοιαζαν απλησίαστα, εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας, έχουν κατέβει στο επίπεδό μας και τώρα πια είναι προσιτά σε πολύ μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για ένα φρεσκάρισμα!



Εξειδικευμένοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εγώ ( δια τι να το κρύψωμεν άλλωστε!...), μπορούν να σας καθοδηγήσουν σωστά και, πάντα μετά από λεπτομερή έρευνα αγοράς, να σας προσφέρουν οικονομικές και ρεαλιστικές λύσεις για μια ανανέωση, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μπορεί να χρειάζεστε!

Μια σωστή ανακαίνιση οποιουδήποτε χώρου επιμερίζεται σε κάποια στάδια, που πρέπει να τηρηθούν ώστε η διαδικασία να γίνει σωστά, οργανωμένα και γρήγορα. Έτσι, στην αναζήτησή σας επικεντρωθείτε στο να λάβετε οπωσδήποτε τις παρακάτω υπηρεσίες :

  • Σχεδιασμός του χώρου σε κατόψεις ή / και σε τρισδιάστατη φωτορεαλιστική απεικόνιση, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι θα γίνει και ποιο θα είναι κατά προσέγγιση το τελικό αποτέλεσμα.
  • Αναλυτική κοστολόγηση της κάθε εργασίας που πρόκειται να γίνει (π.χ. επίστρωση πλακιδίων, αλλαγή υδραυλικών, αντικατάσταση κουφωμάτων κλπ). Μην σας διαφύγει να επιβεβαιώνετε εάν οι τιμές που σας δίνονται από κάποιον επαγγελματία είναι με ΦΠΑ ή χωρίς!
  • Χρονικός προσδιορισμός της κάθε εργασίας (πότε θα περαστούν τα νέα πατώματα, πότε θα ξεκινήσει και θα τελειώσει ο ηλεκτρολόγος κλπ). Αυτό είναι απαραίτητο για να έχετε την εποπτεία της κατάστασης, και γιατί όχι, να διαμαρτυρηθείτε για τυχόν αναίτιες καθυστερήσεις!
  • Ανάλυση τρόπου πληρωμής, ο οποίος συνήθως είναι : επιμερισμός της αμοιβής σε προκαταβολή και κάποιες δόσεις κατά την διάρκεια της κατασκευής, μέχρι το πέρας της. Καλό είναι να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή για ποιες εργασίες πληρώνετε με την πληρωμή της κάθε δόσης και φυσικά πάντα να κρατάτε λογαριασμό για το τι απομένει να πληρωθεί!
  • Εγγυήσεις! Κατά την οικονομική συμφωνία, κρατήστε πάντα κάποιο μικρό ποσοστό της αμοιβής για το τέλος, ώστε να επιθεωρήσετε την κατασκευή και να εξοφλήσετε μόνο εφόσον όλα έχουν κατασκευαστεί όπως συμφωνήθηκαν.
Η ανακαίνιση είναι μια διαδικασία που μπορεί να καταλήξει ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα, αν δεν οργανωθεί και δεν εκτελεστεί σωστά. Σίγουρα πολλοί από εσάς έχετε ακούσει δακρύβρεχτες ιστορίες για ανθρώπους που ξεκίνησαν μια κατασκευή και κατέληξαν να κυνηγάνε συνεργεία! Γι'αυτό αφήστε τους ειδικούς να σας βοηθήσουν και να φτιάξουν για'σας αυτό που ονειρεύεστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: