Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Τα κάναμε πλακάκια!

Retro - mania!... Δεν γίνεται να δεις αυτά τα πλακάκια και να μη τα ζηλέψεις. Δεν γίνεται!

Ο λόγος φυσικά για τα παλιά, καλά τσιμεντοπλακάκια! Οι τιμούλες τους είναι ολίγον τσιμπημένες, αλλά πάντα μπορούμε να επιλέξουμε περιορισμένες επιφάνειες για να κάνουμε το κομμάτι μας! Το αποτέλεσμα είναι ατμοσφαιρικό και πλούσιο.

Δάπεδο : Μην τα φοβηθείτε ακόμα και σε μεγάλες επιφάνειες. Δίνουν αρχοντικό χαρακτήρα στον χώρο. Αλλά, θυμηθείτε...Επ ουδενί χαλιά πάνω στο τσιμεντοπλακάκι! Γιατί να στολίσεις πανέμορφα ένα δάπεδο, μόνο για να το κρύψεις μετα?...


Κουζίνα : Χρησιμοποιήστε τα με τον κλασσικό τρόπο, πάνω από τον πάγκο, ή και σε έναν ολόκληρο τοίχο. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να δώσετε χαρακτήρα σε μια κουζίνα!


Μπάνιο : Σε αυτό τον χώρο ας μη το παρακάνουμε. Τα μπάνια είναι συνήθως μικρά και η επανάληψη έντονων μοτίβων μπορεί εν τέλει να κουράσει. Διαλέξτε να τα τοποθετήσετε μόνο στο δάπεδο ή σε διακοσμητικές φάσες ή μπορντούρες στους τοίχους!


Διακόσμηση τοίχων : Στην περίπτωση αυτή κάθε μέρος του σπιτιού μπορεί να μεταμορφωθεί με τη χρήση αυτών των πλακιδίων και να μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Μια εσοχή που φιλοξενεί ένα χαμηλό έπιπλο, ο τοίχος που περιβάλλει το τζάκι. Η δημιουργία δεν έχει τέλος!


Tip :  Για να θυμηθούμε λίγο και το DIY... Δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε στην επιφάνεια παλιού, φθαρμένου τραπεζιού. Είναι εύκολο, αν πιάνει λίγο το χεράκι σας. Δημιουργεί ένα γλυκο country στυλ και ανανεώνει τελείως το έπιπλο!Δεν υπάρχουν σχόλια: