Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου!...


Κάτι που θα συναντήσουμε σε όλα, ανεξαιρέτως, τα σπίτια, είναι ένας ή και περισσότεροι καθρέφτες. Ο λόγος που τοποθετούμε κάπου έναν καθρέφτη είναι φυσικά για να μπορούμε να βλέπουμε το είδωλό μας όταν ντυνόμαστε, όταν χτενιζόμαστε κλπ. Γι’ αυτό και ως επί το πλείστον θα τους συναντήσουμε στο μπάνιο, στο μπουντουάρ μιας κρεβατοκάμαρας είτε στην είσοδο του σπιτιού.
Βλέποντας πέρα από αυτόν τον καθαρά χρηστικό χαρακτήρα, ο καθρέφτης μπορεί να προσφέρει και άλλα θετικά πράγματα σε έναν χώρο. Αρχικά ο καθρέφτης προσφέρει λάμψη και αρχοντιά, σε όποιο χώρο και αν τον τοποθετήσουμε. Γι’ αυτό και συχνά τον συναντάμε πάνω από τζάκια ή πάνω από έπιπλα μπουφέ σε τραπεζαρίες.
Πέρα από όλα αυτά όμως, ο καθρέφτης είναι ιδανικό εργαλείο για να δημιουργήσουμε οπτικά «τρικ» σε έναν χώρο. Όταν ο χώρος αυτός είναι μικρός, μακρόστενος, χαμηλοτάβανος, ένας καθρέφτης μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση της συνέχειας του χώρου και συνεπώς μας κάνει να αισθανόμαστε έναν στενάχωρο χώρο μεγαλύτερο και πιο ευχάριστο. Μπορούμε να επενδύσουμε έναν τοίχο με ένα μεγάλο ενιαίο κομμάτι καθρέφτη, όταν ο χώρος είναι ιδιαίτερα μικρός και έχουμε άμεση ανάγκη να τον «μεγαλώσουμε».Σε χώρους λιγότερο πιεστικούς, μπορούμε και πάλι να καταφύγουμε σε μια τέτοια λύση αλλά όχι τόσο δραστική και υπερβολική, τοποθετώντας στον τοίχο κορνιζαρισμένους καθρέφτες. Οι καθρέφτες αυτοί μπορούν είτε να είναι όμοιοι σε μέγεθος και υλικό κορνίζας, για ένα πιο γεωμετρικό και minimal αποτέλεσμα, είτε σε διάφορα μεγέθη και σχέδια κορνίζας. Αυτή η κίνηση μεγαλώνει μεν τον χώρο, αποτελεί δε διακοσμητική επιλογή, καθώς πίσω από τους κορνιζαρισμένους καθρέφτες αναδεικνύεται το χρώμα του τοίχου σας και επίσης η επιλογή διαφορετικών κορνιζών (με προσοχή πάντα!..) δημιουργεί ένα ευχάριστο mix & match αποτέλεσμα.
Δοκιμάστε το!...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως οι καθρέφτες βοηθούν!εγώ θέλω απλά να ρωτήσω ένας καθρέφτης πλάτους 1,20cm και μήκος 1,40 πόσο κοστίζει?ο πιο απλός που είναι απλός και απλά στο τελείωμα ξεχωρίζει σαν να λέμε οτι βάλαμε ένα τετράγωνο πιο μικρό μέσα σε αυτόν!!σαν να κανει περιθώριο το γυαλί δεν ξέρω πως να το πω αλλιώς...θα ήμουν ευγνώμων!!!

Σοφία Νικοπούλου είπε...

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με ακριβή κοστολόγια! Είναι κάτι που θα σου πει ο τεχνίτης - "τζαμάς", εφόσον του ζητήσεις ακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου! Σε γενικές γραμμές πάντως για καθρέφτη τέτοιου μεγέθους, χωρίς κορνίζα θα περίμενα ένα κόστος γύρω στα 100 - 150 €. Ελπίζω να έχεις όμορφα αποτελέσματα!