Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

Κεριά... Διαχρονική αξία!

Τα κεριά προσφέρουν τόσο λάμψη όσο και ζεστασιά στον χώρο. Δημιουργούν οικεία και γλυκιά ατμόσφαιρα!... Βάλτε τα στην καθημερινότητά σας και θα δείτε πόσο περισσότερο θα ανέβει η διάθεσή σας όσο είστε στο σπίτι!... Όπως θα έχετε δει και στην αγορά, οι μορφές και τα χρώματα που μπορεί να πάρει το κερί είναι άπειρα, πράγμα που μας δίνει αμέτρητες δυνατότητες συνδυασμών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε.

• Προτιμήστε κεριά που να δένουν με τις χρωματικές επιλογές του χώρου σας ή διαφορετικά, αν προτιμάτε χαμηλότερο κόστος και λιγότερο ψάξιμο, επιλέξτε κάποια όμορφα κηροπήγια και χρησιμοποιήστε ρεσώ. Έτσι κάθε φορά τα κεριά σας θα δένουν αρμονικά με τον χώρο!• Καλό είναι αν ακουμπάτε τα κεριά πάνω σε έπιπλα, να χρησιμοποιείτε κάποιο γυάλινο ειδικό σουβέρ για κεριά (μπορείτε να το βρείτε σε πολλά καταστήματα) είτε, εάν τοποθετείτε πολλά κεριά μαζί, χρησιμοποιήστε κάποιον δίσκο που να ταιριάζει χρωματικά. Αυτό θα προστατεύσει τα έπιπλά σας από ανεπιθύμητα σημάδια που αφήνει το κερί όσο καίγεται και λιώνει.• Στην παραπάνω περίπτωση όπου χρησιμοποιούμε δίσκο για τα κεριά, μπορούμε φυσικά να τον διακοσμήσουμε για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα!..Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουλούδια, pot pouri, βότσαλα, μικρά κλαδιά και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας!..Μεγάλη προσοχή στην χρήση αποξηραμένων ώστε να μην έρθουν ποτέ σε επαφή με την φλόγα!...

• Μια όμορφη ιδέα και κυρίως πιο ανοιξιάτικη – καλοκαιρινή είναι να πάρουμε διάφανα μπολ όποιας απόχρωσης μας αρέσει, να τα γεμίσουμε νερό και να βάλουμε μέσα ρεσώ κεράκια. Επιπλέουν στο νερό και δημιουργούν υπέροχες αντανακλάσεις!..Για μια ακόμη πινελιά, δοκιμάστε να βυθίσετε στο νερό φυλλώματα από κάποιο φυτό, πέτρες, χάντρες ή ό ,τι άλλο σας αρέσει!

• Πολύ όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα προκύπτει αν έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε κεριά μπροστά σε καθρέφτη. Η αντανάκλαση πρώτον, διπλασιάζει το φως και δεύτερον δίνει λάμψη και πολυτέλεια στον χώρο.• Σε σπίτια που έχουν τζάκι, τους μήνες που δεν το χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε μέσα πολλά κεριά, του ίδιου χρώματος, σε διάφορα μεγέθη (πάντα πάνω σε κάποια προστατευτική επιφάνεια). Αυτό δίνει την αίσθηση ότι το τζάκι καίει, προσφέροντάς μας μια όμορφη εικόνα χωρίς όμως την ανεπιθύμητη ζέστη!• Τέλος, κάποιες φορές αρκεί απλά ένα όμορφο κερί χωρίς κανένα επιπλέον στολίδι!.. Είναι δύσκολο κάποιες φορές να πάρουμε την απόφαση να κάψουμε ένα υπέροχο κερί που μόλις αγοράσαμε!...Παρόλα αυτά όμως τα κεριά είναι για να καίγονται!..Πάντα μπορούμε να βρούμε ένα ακόμη πιο όμορφο!..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσουν τρελά οι ιδέες σου. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Ήδη κάνω αλλαγές στο σπίτι μου, σύμφωνα με τις προτάσεις σου και θέλω να σου πω ευχαριστώ.....
Χρύσα

Σοφία Νικοπούλου είπε...

:-) Χαίρομαι πάρα πολύ που σε εμπνέω τόσο!..Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός μου. Ελπίζω να φανώ χρήσιμη και στο μέλλον!