Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Μα πώς γίνεται?....

"Πώς το κάνει?... Κι εγώ θέλω να συνδυάσω πράγματα και χρώματα στον χώρο μου αλλά δεν ξέρω πώς!..." Κάτι μου λέει πως αρκετές φορές το σκέφτηκες αυτό βλέποντας διάφορους χώρους που σου άρεσαν πολύ.  Δεν λέω ότι μπορεί να το κάνει ο καθένας (μπρίκια κολλάμε?...) αλλά δύο τρία πραγματάκια μπορώ να σου πω, να σε κατατοπίσω!

Και ακολουθούν mix & match  καταστάσεις, μιας και αυτές είναι που κατά τη γνώμη μου σε μπερδεύουν και σε παιδεύουν. Το "όλο ασορτί", θες δεν θες, κάποια στιγμή θα το πετύχεις, αλλά δεν έχει και πολύ πλάκα εδώ που τα λέμε. Θέλει ο χώρος σου την τσαχπινιά του!


Βλέπεις εδώ λοιπόν ότι οι καλοί designers που έφτιαξαν αυτούς τους χώρους δεν κόλλησαν σε ίδια υλικά,  έβαλαν ποικιλία στις υφές

Σου αρέσει το ξύλο? Μη μένεις σε μια του απόχρωση μόνο. Όπως και στα δύο παραδείγματα, κάθε τι ξύλινο έχει και διαφορετικό χρώμα, με τα μεγάλα κομμάτια σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις και τα μικρά έπιπλα να δίνουν μια σκούρη νότα.

Ύφασμα και ποικιλίας συνέχεια. Συνδύασε μοτίβα. Στον πρώτο καναπέ, δες πώς έχουν χρησιμοποιηθεί ριγέ λεπτομέρειες σε συνδυασμό με ήπια μονόχρωμα υφάσματα. Και splash! πάνω στην μονοχρωμία ένα έντονο μπλε ριχτάρι. Πάνω στην πολυθρόνα, η έντονη αντίθεση βγαίνει από το τιρκουάζ μαξιλάρι, παρόμοιας απόχρωσης με τον τοίχο. 

Ισορροπία σε όλα. Όπως πρέπει να προσέξεις, και στα δύο παραδείγματα υπάρχει κάπου μια συμμετρία. Στο πρώτο παράδειγμα η συμμετρία βγαίνει μέσα από τις απλίκες του τζακιού, και τα έντονα χρώματα διασκορπίζονται στον χώρο. Δεξί έντονο χρώμα : το μπλε ριχτάρι. Αριστερό έντονο : τιρκουάζ μαξιλάρι. Κεντρικό έντονο : τιρκουάζ τοίχος με φουξ λουλούδια στο βάζο.

Στην δεύτερη φωτογραφία ο χώρος είναι απόλυτα συμμετρικός. Οι πινελιές ζωντάνιας είναι τα λουλούδια δεξιά και αριστερά ενώ στο κέντρο το ροζ ριχτάρι μας τραβάει το μάτι. Το όλο λευκό background οριοθετείται πολύ όμροφα από τα ψάθινα ρομάν που περιβάλλουν την εικόνα μας σαν μια όμορφη κορνίζα!


Όπως κατάλαβες, σε κάθε χώρο που βλέπεις και σου αρέσει, ψάξε λίγο πιο βαθιά για τις λεπτομέρειές του. Χώρισέ τον σε κομμάτια και ξεκίνα να καταγράφεις τις ιδιαιτερότητές του. Έντονο χρώμα εδώ, διαφορετική υφή εκεί... Για να βγει κάτι ολοκληρωμένο και να το χαρείς, θέλει μελέτη το πράγμα!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οβελίας ντιζαϊνάτος!... Το πασχαλινό τραπέζι.

Επειδή δηλαδή θα φάτε αρνί και κατσίκι και εντεράκια σε κοκορέτσι, πρέπει να ξεχάσετε πόσο σας αρέσει το ντεκόρ και η παρουσίαση?... Όχι βέβαια! Το Πάσχα είναι μέρα γιορτινή και πολύχρωμη και πρέπει να την χαρείτε με όμορφες ιδέες για να την ευχαριστηθείτε, εσείς και οι καλεσμένοι σας!

Αν έχετε ακολουθήσει παλαιότερες συμβουλές μου για ντεκόρ γιορτινών τραπεζιών, τους έχετε κακομάθει τους καλεσμένους σας, οπότε θα περιμένουν πολλά από' σας αυτό το Πάσχα! Πρωτοτυπήστε και πάλι με χαρούμενα ντεκόρ με μια δόση τσαχπινιάς όπως το παρακάτω τύλιγμα μαχαιροπίρουνων, αν τρώτε κάπου εξοχικά και μπορείτε να την σκαπουλάρετε με πλαστικά!...;-)


Το παρακάτω ντεκόρ το σέρβιρα στο περσινό πασχαλινό τραπέζι μου και είχε μεγάλη επιτυχία! Πολύ οικονομικό, με φρέσκα λουλούδια και ρεσώ κεράκι τυλιγμένο με κορδέλα. Πολύ ανοιξιάτικο και χαρούμενο, όχι απαραίτητα μόνο για Πάσχα!


Ποιος είπε ότι στα ποτήρια βάζουμε μόνο κρασάκι?... Γίνονται πολύ γλυκούλες φωλίτσες με μια πανεύκολη κατασκευούλα με σύρμα στο στόμιο του ποτηριού, για να στηρίξουμε το κεράκι μας. Μαδήστε αγριόχορτα και αφήστε τα να ξεραθούν, δεν θέλει ούτε κόπο ούτε έξοδα!


Και για πολύ grande κεντρική διακόσμηση τραπεζιού, συνδυάστε αυγά με πολύχρωμα λουλουδάκια της εποχής. Μπορείτε στην μέση της σύνθεσης να βάλετε σφουγγάρι βρεγμένο με νερό και να μπήξετε σε αυτό τα κοτσάνια των λουλουδιών, για να σας κρατήσουν περισσότερο. Πόσο όμορφο?...


Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα! 
Και μη φάτε (πάρα) πολύ!...

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιάαααα!.....

Και βγήκε ντεκόρ βιτρίνας! Τι νομίζατε, τα κλαδιά έχουν πολλές χρήσεις! Έτσι σκεφτήκαμε με την καλή μου πελάτισσα και είπαμε να φέρουμε την άνοιξη στην βιτρίνα της. 
Το μαγαζάκι Lollipop είναι γλυκό σαν γλειφιτζούρι, έχει ιδιαίτερα παιδικά ρουχαλάκια και η σκέψη ήταν να έχουμε ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα για να παρουσιάσουμε τα πασχαλινά μας. Έτσι στοχεύσαμε σε ήπια χρώματα και περιορισμένο στολισμό, για να αναδειχτούν τα όμορφα ρούχα. Πολύχρωμα αυγουλάκια, κουνελάκια και όλα τα πασχαλινά συμπαραμαρτούντα  έπρεπε λιγάκι να προσγειωθούν και να μας δώσουν μια elegant ατμόσφαιρα.
Οφείλω να ομολογήσω πως, μιας και δεν είμαι φωτογράφος, οι φωτογραφίες μου λιγάκι την αδικούν την βιτρινούλα μου... Από κοντά είναι πολύ πιο όμορφη, αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο εδώ που τα λέμε!... Αν σας βγάλει ο δρόμος σας λοιπόν στην κεντρική αγορά του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ρίξτε μια ματιά στο Lollipop και πείτε μου εντυπώσεις!