Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μ-πλέξαμε!...

Είναι να μην κάνεις την αρχή με το πλέξιμο, μετά κολλάς. "Μετά το pop, δεν έχει stop", κάπως έτσι! Ως αρχάρια στα του πλεξίματος, δοκιμάζω τις δυνάμεις μου καμουφλάροντας χρηστικά αντικείμενα. Είναι ό,τι πιο απλό μπορεί να κάνει κανείς, από πλεκτικής άποψης, αλλά προς το παρόν καλό είναι κι αυτό!


Τα πρώτα βήματα του πλεξίματος τα έμαθα πρόσφατα από την μητέρα μου, δεινή πλέκτρια! Το πρώτο μου κατόρθωμα ήταν το "φορεματάκι" του βάζου, το οποίο αρχικά ξεκίνησε απλά ως εξάσκηση χωρίς σκοπό αλλά μετά του βρήκα χρήση, ντύνοντας το βάζο μου, το οποίο έφερε χριστουγεννιάτικα μοτίβα, που πλέον είναι off season. 
Έπιασα, έπλεξα, έλα μου όμως που δεν θυμόμουν πώς να κλείσω το πλεκτό! Κι εκεί ανακάλυψα πως στο Youtube πλέον βρίσκεις τα πάντα. Βιντεάκι αναλυτικό με το πώς κλείνεις ένα πλεκτό. "Knitting for Dummies" ήταν η κατηγορία του video αλλά αυτό το αντιπαρέρχομαι!... Συνεπώς μην σκοτίζεσαι που θέλεις να δημιουργήσεις και δεν έχεις κανέναν να σου μάθει, μπες στο youtube και θα με θυμηθείς!



Έτσι στην συνέχεια είπα να φτιάξω κηροπήγιο, που πολύ το συμπάθησα! Πήρα ένα χαμηλό ποτηράκι συσκευασίας, ένα από αυτά που μου είχαν ξεμείνει από παλιές μου κρεπάλες με την noutella... Γιατί να κάθονται απλά στο ντουλάπι μου? Ήξερα ότι υπήρχε κάποιος λόγος που τα κράτησα, και πρόσφατα τον ανακάλυψα!
Βάζα, παλιά ποτήρια, μπουκάλια, ψάξε τα ντουλάπια σου και καταπιάσου με πλεκτικό καμουφλάζ. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό, σπιτικό και θα υπερηφανεύεσαι και στους φίλους σου για τα χρυσά σου χέρια!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Διακόσμηση μπάνιου. Μπανάκι, μανάκι!...

Και πάμε στο μπάνιο! Δύσκολη περίπτωση, μιας και συνήθως ο χώρος του μπάνιου είναι μικρός και δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για διακοσμητικές παρεμβάσεις. Αφήστε που χρειάζεται προσπάθεια για να κάνουμε ένα μπάνιο γλυκό και ζεστό. Όσο όμορφα κι αν είναι τα πλακάκια, είναι ένας χώρος ντυμένος εξολοκλήρου με πλακίδια και πορσελάνες. Κρύο και σχετικά απρόσωπο. Εκεί μπαίνουν τα μικρά αντικείμενα που θα κάνουν την διαφορά και θα δώσουν ζεστασιά και προσωπικότητα.


Τα χρηστικά αντικείμενα από γυαλί είναι πολύ βολικά για το μπάνιο. Δίνουν καταρχήν μια αίσθηση καθαριότητας αλλά και πολυτέλειας. Κατά δεύτερον, είναι άχρωμα με αποτέλεσμα να μην το παρακάνουμε με χρωματικούς συνδυασμούς. Τα πλακάκια μας συνήθως έχουν κάποιο χρώμα, άλλες φορές είναι και δίχρωμα. Αν και τα διακοσμητικά μας είναι και αυτά χρωματιστά, κάπου αρχίζει και μπερδεύεται το πράγμα!



Αν υπάρχει έστω και λίγος χώρος, μια απλή ραφιέρα όπως παρακάτω θα δώσει όμορφο country χαρακτήρα στο μπάνιο. Θα τον μετατρέψει από έναν κρύο και απρόσωπο χώρο, σε έναν χώρο που τον ζούμε καθημερινά, που μπαίνουμε σ'αυτόν και χαλαρώνουμε, χρησιμοποιώντας όμορφα αντικείμενα και παίρνοντας το αχνιστό μας αφρόλουτρο!


Μια όμορφη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε την πετσέτες σας ως διακόσμηση. Αν είναι όμορφες και περιποιημένες όπως αυτές, είναι κρίμα να μένουν κρυμμένες στο συρτάρι σας!


Και ένας γλυκός συνδυασμός για το τέλος, με ένα μπάνιο γένους θηλυκού! Ελαφρά δόση πολυτέλειας με φινετσάτες, εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες. Μπαίνεις και δεν θέλεις να βγεις!