Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η κότα έκανε το αυγό?...

Είτε η κότα έκανε το αυγό, είτε το αυγό την κότα, το σίγουρο είναι πως και τα δύο κυριαρχούν στην πασχαλινή διακόσμηση! Παλαιότερα, στα περισσότερα ελληνικά σπίτια, η εποχιακή διακόσμηση ξεκινούσε και τελείωνε τα Χριστούγεννα. Πλέον με χαρά βλέπω όλο και περισσότερους ανθρώπους να ασχολούνται με την πασχαλινή διακόσμηση, με μεράκι και γιορτινή διάθεση.


Τα αυγά, τα κοτοπουλάκια, τα λαγουδάκια, έχουν την τιμητική τους! Μπορούμε να βρούμε αμέτρητα διακοσμητικά αντικείμενα με αυτό το θέμα. Η χαρά της διακόσμησης όμως δεν είναι μόνο να αγοράσουμε τέτοια αντικείμενα και να τα τοποθετήσουμε στον χώρο αλλά και να δημιουργήσουμε μόνοι μας και να τα διανθίσουμε.



Έτσι μπορείτε να ξεπεράσετε τα συνηθισμένα κόκκινα ή πολύχρωμα αυγά και να στολίσετε τα αυγά σας με το ταλέντο σας! Με λίγη υγρή κόλλα μπορούν να γίνουν θαύματα. Περάστε τα αυγά σας με την υγρή κόλλα και τοποθετήστε επάνω χάντρες,στρασάκια, τρούφα, άμμο, σπάγγο, κορδέλες και ό,τι άλλο σας έρθει στον νου!

Μην αφήνετε τις όζες σας να πάνε χαμένες! Αν πιάνει λιγάκι το χέρι σας ζωγραφίστε σχέδια πάνω στα αυγά σας με τα διάφορα χρώματα που σίγουρα θα έχετε στο συρτάρι σας.



Προτιμήστε τα φρέσκα λουλούδια! Μαζί με το Πάσχα σηματοδοτείται και η αρχή της άνοιξης. Φέρτε την στον χώρο σας με φρέσκα λουλούδια, είτε σε μπουκέτα σε όμορφα βάζα, είτε με ανθοσυνθέσεις, και συμπληρώστε έτσι την πασχαλινή εικόνα που δημιουργήσατε με τα διακοσμητικά αντικείμενα. Η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσετε σίγουρα θα κάνει πιο χαρούμενους τους δικούς σας ανθρώπους, που θα βρουν στον χώρο σας κάτι φτιαγμένο από εσάς, με μεράκι και αγάπη!

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ζεστασιά στην κουζίνα!

Όπως σοφά λένε όσοι ξέρουν από φαγητό, πρώτα απ'όλα χορταίνει το μάτι! Το ίδιο συμβαίνει και με τον χώρο της κουζίνας, που αν τον φροντίσουμε, μας προδιαθέτει για γευστικές αναζητήσεις. Όσον αφορά την κουζίνα, οι προτιμήσεις συνήθως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που θέλουν την κουζίνα τους minimal, με λιτές γραμμές και απόλυτη απλότητα και σε αυτούς που θέλουν έναν ζεστό χώρο, με χρώματα και αντικείμενα που φτιάχνουν ένα πιο οικογενειακό και δημιουργικό περιβάλλον.


Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, τότε για εσάς έχει φτιαχτεί ο όρος "eye candy"! Ή αλλιώς ελληνιστί "ζαχαρωτά για το μάτι"! Με την φράση αυτή εννοούμε όλα τα μικροαντικείμενα που "ντύνουν" έναν χώρο, ένα βήμα μετά την επιλογή χρωμάτων και επίπλων. Στην minimal διακόσμηση φυσικά πρόκειται για άγνωστες λέξεις! Όπως και σε κάθε χώρο λοιπόν, έτσι και στην κουζίνα, μπορούμε να εμπλουτίσουμε την διακόσμηση, τόσο μετατρέποντας χρηστικά αντικείμενα σε μέσο διακόσμησης, όσο και χρησιμοποιώντας άλλα διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν μια γενικότερη σχέση με την μαγειρική.

Μπορούμε λοιπόν να βγάλουμε πράγματα από τα ντουλάπια και να τα τοποθετήσουμε σε κοινή θέα. Έτσι θα δώσουμε μια άλλη νότα στον χώρο, με κούπες, πορσελάνες, βιβλία μαγειρικής, κουζινικά ή ακόμα και τρόφιμα, που κάνουν τον χώρο πιο οικείο και δίνουν πιο έντονα την αίσθηση ότι "ζούμε" τον χώρο και τον χρησιμοποιούμε καθημερινά.



Πάντα φυσικά προσέξτε ώστε ο χώρος να παραμένει ή να γίνεται ακόμα πιο λειτουργικός. Δεν έχει νόημα να γεμίσουμε ράφια και πάγκους με πράγματα και να μην αφήσουμε χώρο για να μπορούμε να δουλέψουμε στην κουζίνα! Στόχος είναι όχι μόνο να ζεστάνουμε τον χώρο αλλά και να τοποθετήσουμε αντικείμενα σε θέσεις όπου θα είναι περισσότερο προσιτά από πριν. Δοκιμάστε λοιπόν λίγη περισσότερη ζεστασιά στην κουζίνα σας και...καλή όρεξη!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ανακαίνιση...αυτός ο άγνωστος!

Όλοι μας, λίγο πολύ, έχει τύχει να βρεθούμε σε ένα χώρο, δικό μας ή όχι, και να σκεφτούμε ότι σίγουρα χρειάζεται μια ανακαίνιση. Αν όμως καθήσετε και αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα προτείνατε για να ανανεωθεί ένας χώρος και να γίνει πιο σύγχρονος και λειτουργικός, μάλλον θα βρίσκατε ότι είναι πιο πολύπλοκο απ'ό,τι αρχικά νομίζατε!


Η ανακαίνιση είναι μια περίπτωση όπου ως διακοσμήτρια και ειδικός, πρέπει :

* να καταλάβω τις ανάγκες  του χώρου
* να επιλέξω τι πρέπει και τι μπορώ να διατηρήσω
* να βελτιώσω την λειτουργικότητα των χώρων
* να προσαρμόσω τον χώρο στις σύγχρονες ιδέες και τάσεις
* να σεβαστώ τον προϋπολογισμό του πελάτη και να κινηθώ σε ενδεχόμενες οικονομικές λύσεις
* να συγκεντρώσω τα κατάλληλα συνεργεία
* να οργανώσω την κατασκευή ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς συνήθως οι χώροι προς ανακαίνιση χρησιμοποιούνται ήδη ή πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα



Για όλους τους παραπάνω λόγους, και για πολλούς άλλους μικρότερης σημασίας, ένας διακοσμητής είναι συνήθως απαραίτητος σε μια ανακαίνιση που θα σας ενδιέφερε να κάνετε. Η ανακαίνιση είναι κάτι παραπάνω από φρεσκοβαμμένοι τοίχοι. Πρόκειται για χώρους ήδη διαμοφωμένους, στους οποίους υπάρχει ανάγκη βελτίωσης και αλλαγής, όπου η άποψη και η επέμβαση ενός ειδικού σας γλιτώνουν από λάθη που δύσκολα αναιρούνται. Και φυσικά σας γλιτώνουν από το τρέξιμο, το ψάξιμο και την σκοτούρα του να πρέπει να κάνετε όλη αυτή την διαδικασία μόνοι σας, χωρίς την σιγουριά του αποτελέσματος!