Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Παιδική... χαρά!

Στην διαδικασία διαμόρφωσης ενός σπιτιού, ένα από τα πιο ευχάριστα στάδια είναι η διαμόρφωση ενός παιδικού δωματίου. Τι ομορφότερο από το να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον για τα αγαπημένα μας πλασματάκια!...
Καλό θα είναι, εφόσον βρισκόμαστε σε αυτή την διαδικασία, να έχουμε υπόψη μας κάποιες βασικές παραμέτρους, ώστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο ιδανικό για παιδιά αλλά επίσης ασφαλή και λειτουργικό.



Πρώτον και κύριον, πρέπει να δούμε αυτό το δωμάτιο από διαφορετική σκοπιά. Πρόκειται για έναν χώρο όπου το παιδί θα μεγαλώσει, θα δημιουργήσει, θα παίξει, θα ησυχάσει. Συνεπώς πρέπει να καλύπτονται όλες αυτές οι διαφορετικές ανάγκες. Είναι κρίμα να είναι απλώς ένας χώρος με ένα κρεβάτι, ένα γραφείο και μια ντουλάπα, θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω! Μια πόρτα στην φαντασία, στο παραμύθι και στην δημιουργία!...
Στο παιδικό δωμάτιο πρέπει πρώτα απ’ όλα να προσέξουμε ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής. Καλό είναι να αποφύγουμε γωνίες σε χαμηλό ύψος, προς αποφυγή ατυχημάτων. Όπου δεν μπορούν να αποφευχθούν, ας είναι τουλάχιστον όσο γίνεται πιο στρογγυλεμένες. Επίσης καλό είναι όλα τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιεί το παιδί να μένουν σε ύψος που να μπορεί να τα φτάσει χωρίς να χρειάζεται να σκαρφαλώσει. Ας αποφύγουμε επίσης ράφια και κατασκευές πάνω από το κρεβάτι (μη ξεχνάμε ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής και δεν θέλουμε επικίνδυνες καταστάσεις!)



Κατά δεύτερον, πρέπει να σκεφτούμε ότι τα παιδιά χρειάζονται συνεχή ερεθίσματα, γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα του εξάπτει την φαντασία, θα του φτιάχνει τη διάθεση και θα του δίνει αρκετό χώρο ώστε να παίξει ελεύθερα και να αναπτύξει την δημιουργικότητά του. Έτσι ας προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε χαρούμενα χρώματα, μοτίβα ή φιγούρες στους τοίχους και υλικά με διάφορες υφές. Επίσης βασικό είναι να έχει στη διάθεσή του κάποιο χαμηλό πάγκο εργασίας από κατάλληλα υλικά, όπου να μπορεί να αφεθεί ελεύθερο να ζωγραφίσει, να γράψει και να κάνει διάφορες χειροτεχνίες χωρίς φόβο για λεκέδες ή ζημιές. Είναι βασικό να μπορεί να νιώθει άνετα στον χώρο του ώστε να αναπτύξει τις δεξιότητές του.



Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι σ’ αυτόν τον χώρο χρειάζεται να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να κοιμηθεί, γι’ αυτό τα χαρούμενα σχέδια και τα μοτίβα θα πρέπει να έχουν κάποιο όριο. Καλό είναι τα πολύ έντονα χρώματα ή οι ταπετσαρίες να μην είναι σε άμεση οπτική επαφή από το κρεβάτι του, γιατί έτσι θα βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, πράγμα που δεν θα το αφήνει να ησυχάσει. Συνεπώς, είτε διαχωρίζουμε τον χώρο με κάποιο ελαφρύ χώρισμα (αν υπάρχουν διαθέσιμα τετραγωνικά) ή διαφορετικά επιλέγουμε έντονους χρωματισμούς κυρίως στον τοίχο του προσκέφαλου του κρεβατιού, όπου δεν θα μπορεί να τους δει όσο θα είναι ξαπλωμένο.



Το παιδικό δωμάτιο χρειάζεται όλη μας την προσοχή και την φροντίδα ώστε να έχουν τα παιδιά μας ό, τι χρειάζεται για να μεγαλώσουν σε ένα ήρεμο και δημιουργικό περιβάλλον!

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Δεξιώσεις με χαρακτήρα!...





Είτε πρόκειται για γάμο, βάπτιση ή κάποια άλλης φύσεως λαμπερή δεξίωση που θέλετε να παραθέσετε σε φίλους και γνωστούς, αναθέστε σε κάποιον επαγγελματία διακοσμητή να επιμεληθεί τις λεπτομέρειες. Η art de la table, βασιζόμενη σε ορισμένους κανόνες, τελικά είναι ατέρμονη, τα υλικά και οι ιδέες άπειρα!...





Σε πιθανή συνεργασία μας πάνω σε κάτι τέτοιο θα συζητήσουμε τα αγαπημένα σας υλικά, αυτά που σας εμπνέουν και αντανακλούν τον χαρακτήρα σας. Θα επεξεργαστούμε το θέμα που πιθανόν θέλετε να δώσετε στο γεγονός και ανάλογα με το τελικό κόστος που θέλετε να προκύψει, θα σχεδιαστούν λύσεις σε συνεργασία με άλλους ανάλογους επαγγελματίες (πχ ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κλπ), που να αντανακλούν την διάθεσή σας πάνω στο τραπέζι αλλά και στον υπόλοιπο χώρο όπου θα κινούνται οι καλεσμένοι σας!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Κεριά... Διαχρονική αξία!

Τα κεριά προσφέρουν τόσο λάμψη όσο και ζεστασιά στον χώρο. Δημιουργούν οικεία και γλυκιά ατμόσφαιρα!... Βάλτε τα στην καθημερινότητά σας και θα δείτε πόσο περισσότερο θα ανέβει η διάθεσή σας όσο είστε στο σπίτι!... Όπως θα έχετε δει και στην αγορά, οι μορφές και τα χρώματα που μπορεί να πάρει το κερί είναι άπειρα, πράγμα που μας δίνει αμέτρητες δυνατότητες συνδυασμών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε.

• Προτιμήστε κεριά που να δένουν με τις χρωματικές επιλογές του χώρου σας ή διαφορετικά, αν προτιμάτε χαμηλότερο κόστος και λιγότερο ψάξιμο, επιλέξτε κάποια όμορφα κηροπήγια και χρησιμοποιήστε ρεσώ. Έτσι κάθε φορά τα κεριά σας θα δένουν αρμονικά με τον χώρο!



• Καλό είναι αν ακουμπάτε τα κεριά πάνω σε έπιπλα, να χρησιμοποιείτε κάποιο γυάλινο ειδικό σουβέρ για κεριά (μπορείτε να το βρείτε σε πολλά καταστήματα) είτε, εάν τοποθετείτε πολλά κεριά μαζί, χρησιμοποιήστε κάποιον δίσκο που να ταιριάζει χρωματικά. Αυτό θα προστατεύσει τα έπιπλά σας από ανεπιθύμητα σημάδια που αφήνει το κερί όσο καίγεται και λιώνει.



• Στην παραπάνω περίπτωση όπου χρησιμοποιούμε δίσκο για τα κεριά, μπορούμε φυσικά να τον διακοσμήσουμε για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα!..Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουλούδια, pot pouri, βότσαλα, μικρά κλαδιά και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας!..Μεγάλη προσοχή στην χρήση αποξηραμένων ώστε να μην έρθουν ποτέ σε επαφή με την φλόγα!...





• Μια όμορφη ιδέα και κυρίως πιο ανοιξιάτικη – καλοκαιρινή είναι να πάρουμε διάφανα μπολ όποιας απόχρωσης μας αρέσει, να τα γεμίσουμε νερό και να βάλουμε μέσα ρεσώ κεράκια. Επιπλέουν στο νερό και δημιουργούν υπέροχες αντανακλάσεις!..Για μια ακόμη πινελιά, δοκιμάστε να βυθίσετε στο νερό φυλλώματα από κάποιο φυτό, πέτρες, χάντρες ή ό ,τι άλλο σας αρέσει!





• Πολύ όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα προκύπτει αν έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε κεριά μπροστά σε καθρέφτη. Η αντανάκλαση πρώτον, διπλασιάζει το φως και δεύτερον δίνει λάμψη και πολυτέλεια στον χώρο.



• Σε σπίτια που έχουν τζάκι, τους μήνες που δεν το χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε μέσα πολλά κεριά, του ίδιου χρώματος, σε διάφορα μεγέθη (πάντα πάνω σε κάποια προστατευτική επιφάνεια). Αυτό δίνει την αίσθηση ότι το τζάκι καίει, προσφέροντάς μας μια όμορφη εικόνα χωρίς όμως την ανεπιθύμητη ζέστη!



• Τέλος, κάποιες φορές αρκεί απλά ένα όμορφο κερί χωρίς κανένα επιπλέον στολίδι!.. Είναι δύσκολο κάποιες φορές να πάρουμε την απόφαση να κάψουμε ένα υπέροχο κερί που μόλις αγοράσαμε!...Παρόλα αυτά όμως τα κεριά είναι για να καίγονται!..Πάντα μπορούμε να βρούμε ένα ακόμη πιο όμορφο!..