Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Διαχωριστικά χώρου? Φύγαμε!...

Ας καταπιαστούμε για άλλη μια φορά με το θέμα του διαχωρισμού, μιας και ξέρω πόσο πονεμένη ιστορία είναι για πολλούς απο εσάς, που σπάτε το κεφάλι σας πως να διακρίνετε επιμέρους χώρους στο σπίτι σας. Σε ένα σπίτι που κάποιος χώρος μοιάζει αχανής και πελαγώνετε με το πώς και που πρέπει να χωρίσετε, έρχομαι να σας ξαλαφρώσω αρχικά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ανάγκη να χτίσετε!!...

Αν θέλετε βοήθεια με κάποιον δύσκολο χώρο δεν έχετε παρά να μου στείλετε email στα πλαίσια της Διακόσμησης Online και να βρούμε μια λύση!
Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι, χρησιμοποιήστε στρατηγικά κάποια έπιπλα, αντικείμενα ή ελαφρές κατασκευές, που θα παίζουν τον ρόλο των ορίων και, κατά τα άλλα, θα σας αφήνουν έναν χώρο ενιαίο και ευχάριστο. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω!

Πάμε να δούμε!...

* Μια κατασκευή με ράφια, πάντα διαμπερής, χωρίς πλάτη, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό σύνορο για δύο χώρους. Τα αντικείμενα των ραφιών είναι ορατά και από τις δύο πλευρές και ακριβώς επειδή η κατασκευή είναι διαμπερής, διατηρείται η οπτική επαφή μεταξύ των δύο χώρων και - σημαντικό! - δεν μπλοκάρεται το φως!


* Μια ωραία ιδέα για τον διαχωρισμό της κουζίνας! Έχει όλα τα οφέλη της προηγούμενης κατασκευής και επιπλέον είναι χρηστική για όλα τα μπουκάλια σας, αλλά και πολύ πρωτότυπη και δημιουργική!

* Μια πολύ μικρή κατασκευούλα από γυψοσανίδα μπορεί να οριοθετήσει δύο διαφορετικές λειτουργίες στον χώρο. Δεν χρειάζονται βαριές και ογκώδεις κατασκευές για να πάμε τον χώρο εκεί που θέλουμε! Ένα μικρό τσικ αρκει!...

* Μια ελαφριά fix διαχωριστική κατασκευή με γυαλί αμμοβολή, ή ακόμα και έγχρωμο plexiglass για πιο φευγάτες διακοσμήσεις, μας προσφέρει τον υποτυπώδη διαχωρισμό που ζητάμε, και πάλι χωρίς να χωρίζει αυστηρά τους δύο χώρους!


* Πάμε σε απόλυτα ελαφρές κατασκευές. Στόρια από μπαμπού! Τι πιο φρέσκο, λιτό και ανάλαφρο για να δημιουργήσουμε ένα μικρό οπτικό σύνορο?... Προσαρμόζονται πανεύκολα στην οροφή και - βασικό! - μαζεύουν όποτε θέλουμε και οι δύο χώροι γίνονται αυτόματα ένας!


* Στην αγορά φυσικά θα βρείτε πάμπολλες λύσεις έτοιμων αντικειμένων που θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό σας. Παρακάτω ένα από τα πολλά που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Όμορφο, μοντέρνο και, πάνω απ'όλα, κινητό!
Σημειώνω πως το παρακάτω διαχωριστικό δεν το εμπορεύομαι και δεν γνωρίζω την προέλευσή του. Πολλοί επικοινωνείτε μαζί μου και μου το ζητάτε και στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω!


* Και καταλήγουμε στο παλιό, καλό παραβάν! All time classic λύση, που ποτέ δεν παλιώνει!  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε χώρο, ανάλογα με το στυλ του. Υπάρχουν παραβάν ρομαντικά και κλασσικά, υπάρχουν και άλλα σαν αυτό, μοντέρνα και σύγχρονα. Και πάλι, αντικείμενο κινητό, που στην προκειμένη μπορούμε να προσαρμόσουμε και την έκτασή του, ανάλογα με το πόσο θα το διπλώσουμε.


Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Χωρίς λόγια!...

Τι να πεις γι'αυτό το ονειρεμένο καταφύγιο?... Φυσικά και με έχει αφήσει χωρίς λόγια και το δημοσιεύω προς τέρψιν σας! Γλύκα!...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Χρώμα παντού!...Μην το φοβάστε!

Ναι, ναι!... Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι το χρώμα στο σπίτι σας δεν είναι επικίνδυνο, δεν έχει σκοπό να σας κάνει κακό και, πάνω απ'όλα, δεν δαγκώνει!... Μη το φοβάστε σας λέω!

Να το δεχτώ ότι είναι τολμηρή επιλογή, αλλά... Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω. Σπίτια γλύκες σαν κουφέτα, που χαίρεσαι να τα ζεις και σου φτιάχνουν τη διάθεση. Και μην πει κανείς ότι δεν έχει ανάγκη από ένα "oooops" στην ψυχολογία του, μέρες που περνάμε!