Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Περάστε κόσμε!...Το φοιτητικό σπίτι.

Ναι, πέρασες! Ήρθε η ώρα σου να φύγεις από την αγκάλη της μαμάς και του μπαμπά και να ανοίξεις τα φτερά σου κάπου αλλού, σε ένα άλλο σπίτι, μην έχοντας ιδέα πώς θα το φέρεις βόλτα. Μην αγχώνεσαι, όλοι το περάσαμε, δεν είναι τίποτα!

Αν είσαι από τους τυχερούς και πρόκειται να μείνεις μόνος, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείς τα πάντα όλα για να εξοπλίσεις το νέο σου σπιτάκι... Που θα πει επίπλωση για το υπνοδωμάτιό σου αλλά και για τον όποιο χώρο σαλονιού και κουζίνας θα έχεις διαθέσιμο. Στην επιλογή των επίπλων θυμίσου :
  • Επέλεξε μεγάλο, άνετο καναπέ μιας και στο σπίτι θα έχεις αρκετά συχνά παρέα και δεν θέλεις να στριμώχνεσαι.
  • Καναπές σε σκούρο χρώμα κατά προτίμηση, γιατί δεν είσαι ακόμα εξοικειωμένος με το πλυντήριο...
  • Ο καναπές καλά θα είναι να γίνεται κρεβάτι γιατί όλο και κάποιον θα χρειαστεί να κοιμήσεις.
  • Πουφ και σκαμπώ θα έχουν την τιμητική τους, μπορείς να τα μεταφέρεις όπου υπάρχει ανάγκη για extra κάθισμα και είναι μοντέρνα και νεανικά.
  • Με την κουζίνα μην το παρακάνεις, ένα μικρό τραπεζάκι με δύο καρέκλες φτάνει για το καθημερινό φαγητό σου. Αν είστε παρέα δύσκολα θα καθίσετε στο τραπέζι να πάρετε δείπνο, μάλλον στον καναπέ γύρω από την τηλεόραση θα φάτε! (Εξού και ο χώρος και ο σκούρος καναπές που λέγαμε...)
  • Κάπου στο σαλόνι άφησε χώρο για τον υπολογιστή σου (εκτός κι αν έχεις laptop). Γενικά κράτησε το υπνοδωμάτιό σου μόνο για ύπνο. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μπαινοβγαίνουν φίλοι για να χαζέψουν στο internet, να κατεβάσουν μουσική κλπ.
  • Με χρώματα στους τοίχους, μαξιλάρια, κουρτίνες, διακοσμητικά, βάλε την φαντασία σου να οργιάσει! Το φοιτητικό σου σπίτι θα είναι ο πρώτος προσωπικός, ολοδικός σου χώρος. Άσε την προσωπικότητά σου να φανεί, να βγάλεις το μεράκι σου!

Αν πρόκειται να συγκατοικήσεις, το δωμάτιό σου θα είναι το κάστρο σου! Εκεί θα πρέπει να γίνουν όλα, να υπάρχει χώρος για να κοιμηθείς, να διαβάσεις, να δεις τηλεόραση, να φας και πάει λέγοντας... Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι στρατηγικό σχεδιασμό.
  • Φρόντισε το κρεβάτι σου να έχει οπωσδήποτε αποθηκευτικό χώρο. Παπλώματα, κουβέρτες, παπούτσια, όλα πρέπει να βρουν την θέση τους!
  • Ένα βοηθητικό χαμηλό τραπεζάκι θα σε βοηθήσει πολύ. Το πηγαινοφέρνεις μέσα στο δωμάτιο ανάλογα με τις ανάγκες σου - φαγητό με φίλους, καφές κλπ
  • Ανάρτησε την τηλεόραση στον τοίχο, θα σου γλιτώσει σημαντικό χώρο.
  • Χρωματικά κάνε όλες τις τρέλες που θέλεις να κάνεις, όπως είπα και παραπάνω. Μόνο πρόσεξε, στην περίπτωσή σου, μην χρησιμοποιήσεις πολύ σκούρα χρώματα σε έπιπλα και τοίχους. Το δωμάτιό σου θα είναι γεμάτο αντικείμενα, δεν θέλουμε να σκοτεινιάσει και να δείξει μικρότερο!
Το ΙΚΕΑ αυτές τις μέρες θα έχει την τιμητική του! Αλλά θυμίσου, υπάρχουν πολλά καταστήματα που θα σου προσφέρουν πολύ συμπαθητικά έπιπλα αλλά και εξοπλισμό για το φοιτητικό σπίτι σε  πολύ καλές τιμές. Ρίξε μια ματιά στον εξοπλισμό του Petite Maison για να δεις και περίπου πόσο πάει το μαλλί.

4 σχόλια:

Rock n' Rolla είπε...

μ'αρεσει τοσο πολυ το μπλογκ σου!!γιαυτο αλλωστε και σε παρακολουθω!πολυ καλες συμβουλες!μακαρι να τις ειχα οταν σπουδαζα στη θεσ/νικη!γενικα ομως πολυ εμπνευσμενα πραγματα!εχω σταμπαρει τα κηροπηγια σου με το κουτι του καφε + θα το προσπαθησω!!μπραβο σου!

Sofia Nikopoulou είπε...

Να' σαι καλά Rock n' Rolla! Χαίρομαι να βλέπω καλά σχόλια. Έκανε θραύση αυτό το κηροπήγιο :-) Προσπάθησέ το, είναι πραγματικά πανεύκολο. Θα το χαρείς!

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!!!
Πολύ ωραίο το μπλογκοσπιτάκι σου με πολύ ωραίες ιδέες!!!!!!Εγώ σε κανα χρόνο θα φτιάξω τι δωμάτιο της κόρης μου,οπότε θα σε επισκέπτομαι!!!!!!!!!!! Σε νερα'ι'δοφιλώ!!!!!!!!!

Sofia Nikopoulou είπε...

Καλώς μας ήρθες Αναστασία! Να'σαι καλά :-) Παίρνε ιδέες για το παιδικό σου δωματιάκι και όταν έρθει η ώρα εδώ είμαι για ό,τι θέλεις!