Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ναι στις φωτογραφίες… όχι στα κολάζ και στις συλλογές κορνίζας!...

Ναι συμφωνώ και επαυξάνω, το σπίτι μας πρέπει να το ζούμε, να βάλουμε μέσα του τον χαρακτήρα μας, τις φωτογραφίες μας ή των ανθρώπων που αγαπάμε, σύμφωνοι!...Αλλά δεν θέλω να ξαναδώ κάπου ένα τραπέζι φίσκα στις, πάσης φύσεως, κορνίζες – κορνιζούλες ή γυάλινα κάδρα στους τοίχους με φωτογραφίες τη μια πάνω στην άλλη :-)

Το να θέλουμε να βλέπουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο σπίτι μας και να θυμόμαστε ευχάριστες στιγμές είναι ό, τι πιο φυσιολογικό και το ενθαρρύνω απίστευτα. Όμως…. αν μας ενδιαφέρει έστω και λίγο η αισθητική του χώρου, ας αποφύγουμε τέτοιες υπερβολές. Δεν υπάρχει λόγος όλα μας τα album να τα μεταφέρουμε σε τοίχους και τραπέζια, γι’ αυτό υπάρχουν τα album άλλωστε ή ακόμα καλύτερα, γι’ αυτό υπάρχει ο υπολογιστής μας, για να αποθηκεύσουμε τις ψηφιακές μας φωτογραφίες!



Διαλέξτε με φειδώ τις φωτογραφίες που θέλετε να προβάλετε και αν είναι δυνατόν, διασκορπίστε τις στο χώρο. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το «φωτογραφιοτραπέζι»!.. Επιλέξτε όμορφες κορνίζες, κατά προτίμηση στο ίδιο υλικό. Ξεχάστε τις επάργυρες σκαλιστές κορνίζες που έβαζε η γιαγιά μας στο σκρίνιο… Υπάρχουν άπειρες μοντέρνες και όμορφες λύσεις.



Αν θέλετε να βάλετε φωτογραφίες στον τοίχο, καδράρετέ τις μία – μία και κρεμάστε τις στον τοίχο όλες μαζί, μην καταφεύγετε σε εύκολες λύσεις με πολλές φωτογραφίες στο ίδιο κάδρο, γιατί έτσι στο τέλος δεν φαίνεται καμία φωτογραφία και κανένα πρόσωπο και προκύπτει μόνο ένα συνονθύλευμα.



Αν θέλετε κάτι ξεχωριστό, δοκιμάστε να τυπώσετε ή να φωτοτυπήσετε τις φωτογραφίες ασπρόμαυρες… Τοποθετήστε τις στον τοίχο με κάποιο σκεπτικό στην διάταξη, όπως στην φωτογραφία πιο πάνω. Είναι κάτι που δημιουργεί εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα και είναι κίνηση με στυλ και άποψη!

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Όπως...εξοχή!...

Ένα από τα πολλά στυλ που μπορούμε να δώσουμε στον χώρο μας, κυρίως αν είμαστε λάτρεις της εξοχής και της υπαίθρου, είναι το country style. Το στυλ αυτό έχει πολλές εκφάνσεις ανάλογα με την χώρα που εμφανίζεται, όπως το αγγλικό, το γαλλικό και πάει λέγοντας. Δεν είναι ανάγκη όμως να κάνουμε πιστή αντιγραφή κάποιου συγκεκριμένου, παρά να δώσουμε στον χώρο την κατάλληλη ατμόσφαιρα με στοιχεία δανεικά από την κάθε περίπτωση.



Χαρακτηριστικά του στυλ αυτού είναι τα παλαιωμένα στοιχεία, όπως παλαιωμένα ντεκαπέ ξύλινα δάπεδα, ξύλινα έπιπλα, ανάλαφρα λουλουδάτα υφάσματα, ανοιχτά χρώματα… Το παν σ’ αυτή την περίπτωση είναι ο χώρος να αποπνέει την αίσθηση του ανεπιτήδευτου και του χαλαρού ώστε να μας δίνει την εντύπωση ότι μόλις ξυπνήσαμε στη μέση της αγγλικής εξοχής!..



Προτιμήστε χρώματα στην παλέτα του λευκού, του υποκίτρινου και του πράσινου, με χαρακτηριστικό το τεφροπράσινο σε τοίχους ή σε υφάσματα. Τα έπιπλα από ξύλο, στο φυσικό τους χρώμα, ή βαμμένα και ντεκαπαρισμένα με πολύχρωμα λουλουδάτα μαξιλάρια θα σας ταξιδέψουν και θα σας χαλαρώσουν. Αφήστε χώρο για βιβλία, προσωπικά αντικείμενα πάνω σε «χοντροκομμένες» ξύλινες κονσόλες, ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που να αφήνουν το φως να πλημμυρίσει τον χώρο!..



Αν θέλετε ζεστασιά αλλά και έναν χώρο που να αποπνέει την αίσθηση του ξεχωριστού και να αντανακλά την country προσωπικότητά σας, είναι το ιδανικό στυλ για εσάς!...